Viranşehir'de polis vatandaşa karanfil dağıttı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, trafik uygulaması yapan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, durdurulan araçlarda şoförlere uyarılarda bulunurken, aynı zamanda karanfil verdi. Projenin mimarı Emniyet Amiri Ömer Zeren, bu tür başarılı çalışmaların polis ile vatandaş arasında köprü vazifesi gördüğünü söyledi.

Viranşehir'de polis vatandaşa karanfil dağıttı
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, trafik uygulaması yapan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, durdurulan araçlarda şoförlere uyarılarda bulunurken, aynı zamanda karanfil verdi. Projenin mimarı Emniyet Amiri Ömer Zeren, bu tür başarılı çalışmaların polis ile vatandaş arasında köprü vazifesi gördüğünü söyledi.

Viranşehir Emniyet Müdürlüğü‘ne bağlı trafik ekibi ve toplum destekli polis ekipleriyle beraber Ceylanpınar Caddesi‘nde yapılan trafik uygulamasında durdurulan araçlarda, kurallara uymayan araç şoförlerine hem uyarılarda bulunuldu hem de karanfil verildi. Polisten, ceza makbuzu yerine karanfil alan araç şoförleri şaşkınlığını gizleyemedi. İlk defa böyle bir uygulamayla karşı karşıya kalan vatandaş, polisi, bu uygulamasından dolayı takdir etti.

Yaklaşık 1 saat süren trafik kontrolü ardından polis ekipleri, Emniyet Amiri Ömer Zeren ile birlikte ana cadde üzerindeki esnaf ve yoldan geçen vatandaşlara broşür ve karanfil dağıttı. Dağıtılan broşürlerde, yaşanan hırsızlık olaylarında vatandaşın daha duyarlı ve tedbirli olabilmesi için gerekli bilgiler yer aldı. Emniyet ekipleri, özellikle kıraathaneler ve vatandaşın yoğun olduğu mekânları ziyaret etti. Polisin bu uygulamasından dolayı vatandaşlar emniyet teşkilatını tebrik etti. Polis ekipleri çocukları da unutmadı, torbalar dolusu şekerle rengârenk balonları yoldan geçen çocuklara dağıttı. Dakikalar içerisinde sayıları çoğalan çocukların şekeri ve balon alma yarışına girmesi renkli anlara yolaçtı.

Projenin mimarı Emniyet Amiri Ömer Zeren, bu tür başarılı çalışmaların polis ile vatandaş arasında köprü vazifesi gördüğünü ifade etti. Zeren, güvenliğin odağında yer alan toplumsal ilişkilerin de güven üzerine bina edilmesinin, sağlıklı bir toplumsal işleyişin temelini oluşturduğunu söyledi. Zeren, “Güvenliğin sağlanmasında, toplum-polis diyalogu ne kadar önemli ise kurulan ilişkilerde bir devlet temsilcisi olarak polise güven duyulması da o kadar önemlidir. Çağdaş polis, güvenliği korku salarak ve güç kullanarak değil, topluma güven vererek ve hizmet sunarak sağlayan polistir. Hizmet sunma felsefesi çerçevesinde de polislik mesleği bir fedakârlıktır, sorumluluk ve yol gösterici meslek olarak önplana çıkarmaktadır. Polislik mesleği, işlevi gereği toplumda statüsü olan ve sosyal saygınlığı bulunan bir meslek durumundadır. Bu bağlamda yapmış olduğumuz bu uygulama ile araç şoförlerinin trafik kurallarına uyması konusunda uyarılarda bulunarak karanfil dağıttık. Bir farklılık oluşturduğumuz düşünüyoruz, emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi. Ömer Zeren, buna benzer farklı çalışmaların devam edeceğini ifade etti.