Chp‘li Genç‘in ‘Yemin Krizine‘ İlişkin İddiası

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, iç tüzükte ve anayasada yemin etmeyen vekiller için yaptırım olmadığını belirterek, vekillerin yemin etmeseler bile yasama faaliyetlerine katılabileceklerini savundu.

Genç, TBMM‘de düzenlediği basın toplantısında yarın 1993 yılında Sivas‘ta meydana gelen olayların yıldönümü olduğunu ve olayın meydana geldiği Madımak Otel‘de tören düzenlenmesine valiliğin izin vermemesini eleştirdi. Kendisinin de yarın törenlere katılacağını bir engelleme olması durumunda yaşanacakların sorumlusunun hükümet olacağını kaydeden Genç, yarın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek‘in festival yapacağını ve böyle bir günde festival yapılmasını Sivas‘taki katliamı kutlamak anlamına

geldiğini ileri sürdü.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genç, YSK‘nın Hatip Dicle kararına ilişkin soru üzerine, YSK ile AK Parti‘nin işbirliği içinde olduğunu savundu.

Genç, bir soru üzerine MHP lideri Devlet Bahçeli‘nin Köşk‘e çıkmamasına ilişkin tavrını ise doğru bulduğunu söyledi. Genç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nun Köşk‘e çıkmasının ise kendi takdiri olduğunu ifade etti.

Yemin krizine ilişkin olarak Genç, yemin etmeseler bile Genel Kurul ve yasama faaliyetlerine katılabileceklerini ve komisyona üye vereceklerini iddia etti. Genç, yemin etmeyen milletvekillerinin yasama faaliyetlerine katılamayacağına ilişkin anayasa ve TBMM içtüzüğünde açık bir hüküm olmadığını söyledi.

Kaynak: İHA