Türkiye Şampiyonluğuna Koşan Dağcılar

Türkiye Dağcılık Federasyonu 2011 yılı faaliyet programında yer alan Spor Tırmanış Türkiye şampiyonası birinci ayağı Erzurum‘da Atatürk Üniversitesi Spor Tırmanış duvarında gerçekleştirildi.

Türkiye Şampiyonluğuna Koşan Dağcılar
Atatürk Üniversitesi ve Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ve büyük ilgi toplayan etkinliğe 12 ilden toplam 93 sporcu katıldı. Orta Doğu ve Orta Asya- Kafkasya Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Atatürk Üniversitesinde düzenlenen ikinci Avrasya İpekyolu Üniversiteler toplantısına katılan (ESRUC) yerli ve yabancı rektörler de yarışmanın bir bölümünü izledi.

Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Semih Diyarbakır, Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Genel Sekreter Prof. Dr. Üstün Özen, TDF Sağlık Kurulu Başkanı, YÖK üyesi Prof. Dr. Durkaya Ören, Atatürk Üniversitesi,Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Arık, Erzurum Sağlık İl Müdür yardımcısı Dr. Mahmut Avcı, TDF Basın Yayın Kurulu Üyesi Süreyya Çarbaş‘ın da hazır bulunduğu yarışmalar iki gün sürdü.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı. Prof. Dr. Samih Diyarbakır Atatürk Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr . Üstün Özen‘i makamlarında ziyaret ederek, dağcılık sporuna katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Dağcılık sporunun Atatürk Üniversitede uzun bir geçmişe sahip olduğunu belirten Karaca diğer kurumlarla olduğu gibi Atatürk üniversitesi ile iş birliğini sürdüreceklerini bildirdi. Karaca, Erzurum’a yarışlar için gelen sporcu ve idarecilerin barınmasına katkı sağlayan Kredi Yurtlar Bölge Müdürlüğüne, Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü ile yarışlar boyunca çay ikramında bulunan Çaykur Erzurum Bölge Müdürlüğüne teşekkür etti.

KİMLER DERECE ALDI?

Türkiye Dağcılık Federasyonu Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası Birinci Ayak yarışlarında dereceleri paylaşan sporcular şunlar:

BÜYÜK ERKEKLER: 1- Uğur Yılmaz (İSTANBUL TED), 2- Akın Taşkıran (RİZE AYANE), 3- Zorbey Aktuyun (İZMİR)

BÜYÜK BAYANLAR: 1- Evren Karadağ (İSTANBUL TED), 2-Gamze Cırık (İZMİR ZİRVE), 3-Gürgel Özver (RİZE),

GENÇ ERKEKLER : 1- Musa Arslan (BURSA HAVA GÜCÜ), 2- Burak Yıldırım (İSTANBUL DOĞA KOL.), 3- Ahmet Çolak (ANKARA ATLAS)

GENÇ BAYANLAR: 1- Ebru Dilli (SAMSUN OMDAK)

KÜÇÜK A ERKEKLER: 1- Burak Dülgeroğlu (İSTANBUL TED), 2- Ömer Faruk İzci (BURSA HAVA GÜCÜ),

3- Mert Cem Atak (ANKARA ODTÜ)

KÜÇÜK A BAYANLAR

1- Rüya Gökçe (İZMİR ZİRVE), 2- Sümeyra Büşra Eker (SAMSUN OMDAK), 3- Büşra Bozkurt (SAMSUN OMDAK)

KÜÇÜK B ERKEKLER:1- M. Taha Neiyi (BURSA HAVA GÜCÜ), 2- Nuh Meral (BURSA HAVA GÜCÜ), 3- Yasin Yaşar Bayol (BURSA HAVA GÜCÜ)

KÜÇÜK B BAYANLAR: 1- Sedanur Köksal (SAMSUN OMDAK) 2- Duhanur Gündal (SAMSUN SAM KAY),

3- Hilal Kaplama (DİYARBAKIR DİY. DOĞ. SP)

Kaynak: İHA