Garanti’Den Dolar Ve Altına Endeksli 3 Yeni Fon

Garanti Bankası, yüzde 100 anapara koruma amaçlı bir dolar fonu ve yüzde 98 anapara koruma amaçlı iki altın fonunun halka arzını 14 Haziran tarihine kadar yapacak.

Garanti Bankası, yüzde 100 anapara koruma amaçlı bir dolar fonu ve yüzde 98 anapara koruma amaçlı iki altın fonunun halka arzını 14 Haziran tarihine kadar yapacak.

Dolar fonu yatırımcılara, vade sonu olan 25 Nisan 2012’ye kadar fonda kalmaları halinde anaparaya ek kapanış ve başlangıç kurları arasında yüzdelik değer kaybı üzerinden katılım oranı ölçüsünde getiri alma fırsatı sunacak. Temel alınacak başlangıç kuru, fon portföyünün oluşturulduğu gün açıklanan Merkez Bankası Dolar/TL alış kurunun yüzde 4’ü aşacak.

Altın fonu da Ocak 2012 olan vade sonunda anaparayı yüzde 98 oranında koruyacak. Yatırımcılara bu zamana dek fonda kalmaları halinde altının ABD Doları cinsinden fiyatında oluşabilecek artıştan, katılım oranı ölçüsünde getiri elde etme imkanı tanıyacak. Altın fonu 25 Ocak 2012 olan vade sonunda anaparayı yüzde 98 oranında koruyacak. Yatırımcılar bu zamana dek fonda kalmaları halinde altının ABD Doları cinsinden fiyatında oluşabilecek düşüşten, katılım oranı ölçüsünde getiri alabilecek.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Müşterilerimizin yapılandırılmış fon piyasasına yönelik ilgileri gittikçe artıyor. Tasarladığımız alternatif fon seçeneklerinin de, bu ilginin artışında çok önemli bir katkısı var. Altın ve dolar hareketlerinden faydalanarak getirisini katlamayı hedefleyenler için hazırladığımız bu yeni fonlarla, yatırımcılar ayrı yatırım seçeneklerini değerlendirme fırsatını yakalayacak. Garanti Bankası olarak, müşterilerimizin, birikimlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için, ürün gamımızı yatırım fonları ve yapılandırılmış fon piyasasına yönelik yenilikçi ürünlerle daha da zenginleştiriyoruz. Ayrı alternatifler sunmaya devam edeceğiz.” dedi.