Saadet Partisi'nden MHP'ye eleştiri

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye'nin önemli sorunları olduğunu savunarak, bunların Milli Görüş iktidarında çözüleceğini söyledi.

Saadet Partisi'nden MHP'ye eleştiri
Gündoğdu Meydanı'nda halka seslenen SP lideri Kamalak, "Ülkenin en önemli 5 problemini masaya yatıralım; işsizlik. 2010 yılında işsizliğin oranı yüzde 6 oranında iken, bugün yüzde 11.9 olmuş. Yani yüzde yüz artmış. Peki 9 yılda tek başına anayasayı değiştirecek güce sahip bir iktidar, problemi çözmeyi bırakın, yerinde durmuş. İkinci sorun ise, 10 yıl önce mi Türkiye'de terör daha şiddetliydi, yoksa şimdi mi? Bu zamana kadar terörü çözmek yerine, bundan sonra şehit kanlarını durdurabilecek, annelerin gözyaşlarını silebilecek mi? Türkiye'nin gelir dağılımı alabildiğine bozulmuş. Küçük bir azınlık ise israf denizinde yüzüyor. Rakamlar bunu gösteriyor. AK Parti'den önce dolar milyarderlerini sayısı 4'müş. 2010 yılı itibari ile 39 olmuş. TL'den, milyon dolarlardan bahsetmiyorum. Dolar milyarderlerinden bahsediyorum. 9 yıl içerisinde gelir düzeyini düzeltmek şöyle dursun, gelir düzeyinde adaleti bundan sonra sağlayabileceğinden emin misiniz? Cari açığa bakıyoruz. Cari açık AK Parti iktidarında 9 milyar dolar. 1 yıllık açık bu. Son yıldaki açık yüzde 63 olmuş. Yani cari açıkta yüzde 700 artmış. Türkiye'nin borçları, borç stokunun toplamı 186 milyar dolardı. Şimdi 525 milyar dolar olmuş. Bu borcu sizler ödeyeceksiniz. Ayrıca sizin borçlarınıza bakıyoruz. 186 milyar TL. Vize emlak araba gibi borçlar" gibi ifadelerine yer verdi.

Milli Görüş'ün hep yerel ekonomiyi savunduğunu söyleyen Kamalak, "Borçlu olan sadece sizler değilsiniz. Henüz doğmamış olan çocuklar bile borçlandırılmıştır. Sizin gücünüz, elbette bu kadar borcu ödemeye yetmeyeceği gibi, bu borçları gelecek nesiller ödeyecektir. Henüz doğmamış olan bebeler bile borçlu. Eğer Milli Görüş yolu kesilmemiş olsaydı Türkiye, refah açısından Almanya'nın da, İngiltere'nin de ve Fransa'nın da önünde olurdu. Milli görüş sizi hiç aldattı mı? Yalan söyledi mi? Milli görüş yapar, onlar satar. Bu böyledir. Yapmak bizim işimizdir. Satmak, kırmak onların işidir" diye konuştu.

"AB'YE KARŞI İSLAM BİRLİĞİ"

Saadet Partisi olarak Türkiye'de sadece kendi partililerinin Avrupa Birliği'ne karşı çıktını savunan Kamalak, "Hepsi iş birlikçi. Yine diğer partilere oy vermiş kardeşlerimiz gücenmesin. İktidarın Milli Savunma Bakanı İncirlik Hava Üssü'nden 4 bin 990 izin verdi. Acaba Adana'dan kalkan uçaklar Iraklı kardeşlerimize ne götürdü? Çıksın Başbakan ya da Milli Savunma Bakanı açıklasın. Bu işbirlikçi değil de, zalimlikten yana tavır koymak değil de nedir" dedi.

"MHP'YE ELEŞTİRİ"

1999 yılında MHP'nin vatandaşların başörtüsü sorununu çözme umudunu boşa çıkardığını kaydeden Kamalak, konuşmasını şu sözler ile devam ettirdi:

"1999 yılında seçimlere giderken MHP'nin önde giden kurmay tabakası, aynen 'başörtüsü sorununun biz çözeriz' diyorlardı. Bu sebeple 'ürkeklere değil, erkeklere oy verin' diyorlardı. Milletimiz de itibar etti ve meclise girdiler. İlk gün kendi milletvekillerinin başörtülerini çözdü. Sonra da Kur'an-ı Kerim'i yasakladılar. 12 yaşından küçük çocukları kuran kursuna gönderebiliyor musunuz? Bunu kim yaptı; DSP-MHP ve Anavatan Partisi."

SP İzmir İl Başkanı İsmail Öztürk ise, miting öncesinde yaptığı konuşmada, dünyada İslam ülkelerinin kan ağladığını savunarak, "Müslüman aleminin belli bir kısmı henüz uyanmış değil. 40 yıldır dişiyle tırnağıyla çalışan Milli Görüş, bu yaşananları değiştirecektir inşallah. Siz taşıma birliklerle alanları dolduranlara bakmayın. Çoğunluklar her zaman haklı değildir. Eğer çoğunluklar haklı olsaydı, 700 bin kişi ineğe tapıyor diye biz de mi ineğe tapacaktık" dedi.

Miting öncesinde 5 TL karşılığındaki "Pamuk Eller Cep'lere" isimli yardım kampanyası hatırlatılarak, partililerden cep telefonlarından yardım göndermeleri istendi. Gündoğdu Meydanı'nda yapılan miting olaysız şekilde sona erdi.