Mhp Mitingi Öncesi Kardeşlik Mesajı Çağrısı
Dermanbaba Yetiş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Acu, bölgede huzurun hakim olması için Diyarbakır‘da miting yapacak olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve beraberindekilerin kardeşçe karşılanması gerektiğini söyledi.

onurludur, gururludur, misafirperverdir. Yarın gelecek olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘yi güzel karşılamamız, bizler için, Diyarbakır için tarihi bir gün olmalıdır. Nedir bu kavga, paylaşılmayan ne var? Nihayetinde misafirimiz olacak. Bahçeli gelecek, bir takım gazlar verilecek, olaylar olacak, kaos ortamı olacak, kan dökülecek, hepsi boş olacak. Memleketimiz kimleri karşılamadı ki? Evliyalar diyarına yakışır bir karşılama olmalı. Kimsenin huzuru bozmaya hakkı yok. Artık analar ağlamasın, insanlarımız
ölmesin. Yeter artık Türk-Kürt kavgası, yıllardır yaşanıyor. Olası provokasyonlara karşı herkesin sağduyulu olmasını istiyorum. Öyle karşılayalım ki misafirimizi bu karşılama tarihe geçsin" dedi.
16 yıl önce yaşananların hiçbir düşünce tarafından tasvip edilmediğini belirten Acu, Bahçeli‘ye uzatılacak kardeşlik elinin bölgedeki huzur için büyük önem taşıdığını söyledi. Bahçeli‘nin mitingini sorunsuz yapmasının ülkeye çok ciddi mesajlar vereceğini de belirten Acu, huzurun hakim olması için herkesin vereceği mesajın kardeşlik olması temennisinde bulundu.
