Osmanlı Türkçesi Kursu‘nu Bitirenler Sertifikalarını Aldı

Afyonkarahisar Belediyesi’nin, Halk Eğitim Merkezi ile Hisar Eğitim ve Araştırma Derneği işbirliğinde düzenlediği Osmanlı Türkçesi Kursu sona erdi.

Afyonkarahisar Belediyesi’nin, Halk Eğitim Merkezi ile Hisar Eğitim ve Araştırma Derneği işbirliğinde düzenlediği Osmanlı Türkçesi Kursu sona erdi. İlde ilk kez resmi bir kurum aracılığıyla düzenlenen kurs 2 ay sürdü. Kursa katılan 50 kursiyerden 28‘i eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Sertifika töreninde konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, vatandaşların özel kurslarla mutlaka Osmanlıca öğrenmiş olabileceğini ancak Halk Eğitim Merkezi gözetiminde böyle bir kursun ilk defa düzenlendiğini söyledi.

Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bu tür kursları Taş Medrese‘de açmayı planladıklarını dile getiren Çoban, “İnşallah bu kurslarımızın ilerleyen dönemlerde de devam etmesini gönülden arzu ediyorum. Biliyorsunuz Taş Medresemizin restorasyonu devam ediyor. Geçmişte bir külliye görevini yerine getiren Taş Medresemiz bu tür kurslara çok uygun bir mekan. Ekim ayı itibariyle Taş Medrese‘de restorasyon çalışmamızı bitireceğiz. Hizmete girmesiyle birlikte bu tür kursları Taş Medrese‘nin bazı bölümlerinde düzenleyeceğiz. Bu şekilde insanlarımızın ecdadımızdan kalma eserlere rahatlıkla sahip çıkacağını, okuyabileceğini, sadece bir eser değil örneğin bir mezar taşını Camii veya çeşmedeki, kitabedeki anlamı rahatlıkla çözebilecek.” şeklinde konuştu.