Lübnan‘da Hükümet Politikasına Son Şekli Verildi

Lübnan‘da Necib Mikati kabinesi, parlamentodaki güven oylaması öncesinde hükümet politikasına son şeklini vermek üzere bir araya geldi. Toplantıya Cumhurbaşkanı Michel Süleyman da katıldı.

Enformasyon Bakanı Velid el-Dauk, Baabda‘daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı‘nda gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı açıklamada, metnin ufak değişikliklerle kabul edildiğini söyledi. Metnin çok uzun olmadığını belirten Dauk, "Anayasada öngörülen şartlara vurgu yaptık. Aynı zamanda Lübnanlılar‘ın oy birliğini yansıtan meseleleri ön plana çıkardık" dedi.

Toplantıda Lübnan‘ın Arap dünyası ve uluslararası toplumla bağlarının önemine dikkat çekildiğini belirten Dauk, "Ayrıca Lübnan‘ın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığına paralel uluslararası anlaşmalara uymanın önemine vurgu yapıldı" diye konuştu. Dauk, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi‘nin 1071 sayılı kararını ve eski Başbakan Refik Hariri suikastinin aydınlatılmasının önemini değerlendirdik" dedi.

Metinde, Filistinci mültecilerin, evlerine dönme hakkına da vurgu yapıldığını belirten Dauk, hükümetin parlamentodan güven oyu alacağını umduğunu söyledi.

Kaynak: İHA