Dış Temsilcilikler Adli Sicil Kaydı Vermeye Başlıyor

Dışişleri Bakanlığı, dış temsilciliklerin adli sicil kaydı vermeye başlayacağını bilrdirdi.

Dışişleri Bakanlığı‘ndan yapılan açıklamada, Adalet Bakanlığı ile 19 Aralık 2009 tarihinde imzalanan ‘Veri Erişim, Paylaşım ve Kullanım Esaslarına Dair Protokol‘ çerçevesinde, gerekli teknik hazırlıkların tamamlandığı, 4 Temmuz tarihinden itibaren adli sicil kayıtlarının doğrudan dış temsilcilikler tarafından verilmesine başlanacağı bildirildi.

Açıklamada, adli sicil kayıtlarının, dış temsilcilikler tarafından, yurtdışında yaşayan vatandaşların ve yabancıların sadece yurtdışındaki iş ve işlemlerinde kullanılmak üzere verileceği kaydedilerek, kaydın şahsın bizzat kendisine veya vekaletnamede bu yönde açıkça yetki verilmesi şartıyla vekiline verilebileceği ifade edildi. Açıklamada, "Sözkonusu belge yurtdışında hazırlanırken, içeriğindeki bilgiler Türkçe‘nin yanında İngilizce, Fransızca ve Almanca tercümeleriyle birlikte yer alacaktır. Bahse konu

uygulamayla, daha önce başvuru tarihinden itibaren yaklaşık 1 ay sonra teslimi mümkün olan adli sicil kayıtlarına, vatandaşlarımızın başvuru anında erişimleri sağlanmış olacaktır" denildi.

Kaynak: İHA