Bursa Müsiad Başkanı Çepni: İlk Çeyrek Büyümesi Moral Oldu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, yüzde 11‘lik büyüme rakamının ekonomi dünyasını sevindirdiğini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, yüzde 11‘lik büyüme rakamının ekonomi dünyasını sevindirdiğini söyledi. Çepni, "İlk çeyrek bizim için büyük bir moral oldu . Ancak ekonomide soğutma tedbirlerinin devreye girmesiyle birlikte bir daha bu rakamları görmemiz zor. Türkiye bundan sonraki dönemde ekonomiye odaklanmalıdır." dedi.

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2011 yılı 1. Çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla sonuçlarını değerlendiren Hasan Çepni, "İlk çeyreğin siyasetten ve farklı etmenlerden olumsuz etkilenmediğini görüyoruz. Elbette ki bu büyüme rakamları hem sanayiciyi, hem yatırımcıyı hem de vatandaşı memnun ediyor. Türkiye ekonomisi hızlı bir yükseliş ivmesi yakaladı." diye konuştu.

    Ancak yılın diğer bölümlerinde çift haneli büyüme görmenin zor olduğunu ifade eden Çepni, yıllık ortalama büyümenin yüzde 6-7 civarında gerçekleşeceğini öngördüğünü kaydetti. Çepni,şöyle konuştu:

    "İlk çeyrek bizim için büyük bir moral oldu. Diğer çeyreklerde ise çift haneleri görmek zor. Yüzde 6-7 lik bir genel büyüme oranı tahmin ediyorum. Bu oran da öyle küçümsenecek bir oran değildir. Yüzde 7’lik büyüme de ciddi bir başarıdır. Fakat burada dikkat edilmesi gereken konu, ekonomiyi rayından çıkaracak olumsuz gelişmelerden kaçınmak olacaktır. Türkiye’nin ekonomik anlamda önünü kesecek her türlü girişimden uzak durulması gerekmektedir. Yeni parlamentonunda ülkemizin önünü açacak çalışmalarda bulunması gerekmektedir."