Trabzon Valisi Dr Recep Kızılcık‘tan Öğrencilere Ve Velilere Çağrı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılını tamamlayarak yaz tatiline giren öğrencilere ve velilere çağrıda bulunarak, "Tatilinizi iyi geçirin, zor bir dönem sizi bekliyor" dedi.

Trabzon Valisi Dr Recep Kızılcık‘tan Öğrencilere Ve Velilere Çağrı
2010-2011 eğitim ve öğretim yılında Trabzon‘da 155 bin 687 örgün eğitim olmak üzere toplam 168 bin 687 öğrencinin zor bir maratonu geride bıraktığını ifade eden Vali Kızılcık, öğrencileri 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında da sıkı bir maratonun beklediğini kaydetti.

Başarısızlıkların telafi edilebileceğini, ancak kişilik gelişimindeki olumsuz bir etkinin, geriye dönüp düzeltilmesinin zor olduğuna dikkat çeken Vali Kızılcık, ‘‘Bir yandan özel ders, bir yandan dershaneye giden, o etkinlikten bu etkinliğe koşan çocuklar için tatil bulunmaz bir nimet" dedi.

Öğrenci velilerine tavsiyelerde bulunan Vali Kızılcık, "Unutulmamalıdır ki tatil dönemi, anne-babanın çocuğu ile birlikte iyi bir ilişki içinde olabilmesi için de bir fırsat dönemidir. Tabi ki, tatil demek boşa vakit geçirmek demek değil. Evet, çocuk kitap okusun ama zamanını ona bırakın. Arkadaşlarıyla oynasın, gülsün, yeni yerler görsün. Yeni döneme daha zinde hazırlansın" şeklinde konuştu.

M. Kemal Atatürk‘ün muasır medeniyet hedefini hatırlatan Vali Kızılcık, "Devletimizin ve milletimizin başarısı için ve en önemlisi de M. Kemal Atatürk‘ün ‘Hedefiniz muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmaktır‘ düsturunu gerçekleştirmek için çaba sarf ediyoruz. Yavrularımızın hedeflerini gerçekleştirme adına maddi ve manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan aileler sayesinde, mutlu yarınlara emin adımlarla ilerleyeceğiz. Unutmayalım ki eğitim beşikten mezara kadar devam eder. Gençlerimizin dünya ile

yarışır bir hale gelmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Onlar bizim geleceğimizin teminatıdır" ifadelerine yer verdi.

2011-2012 eğitim ve öğretim yılı içinde öğrencilere seslenen Vali Kızılcık, "Trabzon‘un eğitimde istenilen seviyeye gelmesinde siz değerli gençlerimize büyük bir görev düşüyor. Sevgili gençler Trabzon‘umuzun eğitim alanında Türkiye genelinde istediğimiz düzeye gelebilmesi için bizler gibi sizlerinde çaba göstermesi gerekiyor" dedi.

Kaynak: İHA