Bebka 2011 Yılı Proje Bütçesini 16 Milyon Liraya Çıkardı

Bursa, Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), eylül ayında yeni teklif çağrısına çıkmaya hazırlanırken, proje bütçesini ise 12 milyondan 16 milyon liraya çıkardı.

Bursa, Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), eylül ayında yeni teklif çağrısına çıkmaya hazırlanırken, proje bütçesini ise 12 milyondan 16 milyon liraya çıkardı.

        Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından BEBKA destekli hayata geçirilen ‘Bursa’nın Yöresel Lezzetleri Projesi’ projesinin tanıtımı yapıldı. İç Kozahan’daki tanıtım toplantısına katılan Bursa Valisi Şahabettin Harput ve BEBKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Sait Cülfik, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

        BEBKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Sait Cülfik, BEBKA olarak 2010 yılında 12 milyon TL’lik bir bütçe ayırdıklarını hatırlatarak, “2010 yılı proje teklif çağrımızı ‘sanayi ve turizm’ olarak belirlemiştik. Bu çağrımıza 297 adet proje başvurdu. Yapılan değerlendirme sonunda bu projelerden şuanda 67 adet projeyi desteklemeye karar verdik.” dedi.

Bölgede kalkınmanın temel unsuru olan kuruluşlardan henüz ilk yılda 297 projenin başvurmasının sevindirici olduğunu aktaran Mehmet Sait Cülfik, sözlerine şöyle devam etti: “Bu projelerden 67 adet proje izleme aşamasında. İnşallah bu projeler bir yıl içinde hayata geçirilecek. Bunlardan biride BESOB’un geliştirdiği ‘Bursa’nın Yöresel Lezzetleri Projesi’ projesi. Bu tür önemli bir projeye destek vermekten de memnunuz.”

        BEBKA olarak şu anda desteklenen projelerin toplam bedelinin 24 milyon lira olduğunu aktaran Cülfik, “Bunun 12 milyon liralık bütçesi BEBKA’dan. 2010 yılında teklif çağrısı bütçemizi 12 milyon TL olarak belirlemiştik. Bu yıl ise 12 milyonluk bütçeyi 16 milyon TL’ye çıkardık. İnşallah bu yıl 16 milyon TL’lik bir bütçe ile teklif çağrısına çıkacağız.” şeklinde konuştu. BEBKA olarak 2011 yılı teklif çağrısına eylül ayında çıkacaklarını bildiren Cülfik, “Bu yılki öncelik alanlarımız ‘Ar-Ge-inovasyon, çevre, enerji ve dezajantajlı gruplar’ olacak.” ifadesini kullandı.

        Vali Şahabettin Harput ise BEBKA’nın önemine dikkat çekerek, “Geçtiğimiz yıldan bu zamana kadar 12 milyon liralık destek sağlandı. Bunun bir o kadar da karşılığı var ki; bu da bölge için 24 milyon TL’lik bir yatırım demek. Bu yıl ise bu rakam 16 milyon’a çıktı. Bunun karşılığı ile birlikte bu rakam 32 milyon liralık bir yatırım olarak karşımıza çıkmakta.“ değerlendirmesini yaptı.