Kayserili Çocukların Katili Hakim Karşısına Çıkacak

Kayseri‘de Ramazan Bayramı‘nda şeker toplamak için evden çıkan ve 559 gün sonra öldürülmüş olarak bulunan 3 çocuğun katil zanlısı U.V.G., yarın hakim karşısına çıkacak. Öldürülen Ahmet Tuna Tekin ve Dilruba Tekin‘in annesi Leyla Tekin, "Çocuklarım nasıl acı çektiyse o da aynısını çeksin istiyorum" dedi.

"İdam onun için kurtuluş olur" diyen anne Leyla Tekin, katil zanlısının tek kişilik hücrede kalmasını ve her gün acı çekmesini istedi. Katil zanlısı U.V.G.‘nin yargılanmak yerine halkın eline teslim edilmesini isteyen Leyla Tekin, "Çocuklarıma kıyarken hiç mi vicdan azabı çekmemiş? ‘Komşu‘ diyorlar, arka sokakta oturduğunu söylüyorlar. Onun gibi komşu olmaz olsun. Biz, ‘Böyle bir cani var mı?‘ diye düşünüyorduk. Demek ki varmış. Bayramda hiçbir çocuk üzülerek gönderilmez. Bizim çocuklarımızı mutlu edip

göndereceği yerde mezara gönderdi" diye konuştu.

Katil zanlısı hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendiğinin hatırlatılması üzerine Leyla Tekin, "Bence bu ceza yeterli değil. Giden gitti. Çocuklarım geri mi gelecek? Bu caninin cezasını adalet vermesin, biz verelim. Acı çeksin istiyorum. 21 Eylül tarihinden bu yana yüzümüz hiç gülmedi. 559 gündür çocuklarımızın acısını çekiyoruz. Bize niye düşmandı, onu bile anlayamadık. 3 çocuğu öldürecek ne yapmıştık biz ona?" dedi.

Ahmet ve Dilruba‘nın toprağa verildiği günden itibaren takvim yapraklarını koparmadığını söyleyen Leyla Tekin, "Çocuklarım 29 Mart Salı günü toprağa verildi. O günden bu yana elim hiç takvim yapraklarını koparmaya varmadı. Benim çocuklarım daha neler yaşayacaktı ama o cani bunları çocuklarımın içinde bıraktı" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Evin önünde bulunan parkta oynayan çocukları gördükçe Ahmet ve Dilruba‘nın da onların arasında olduğunu hayal ettiğini söyleyen Leyla Tekin, "Evde olduğum zaman sanki çocuklarım da benimle beraber gibi geliyor bana. Ama onların yokluğunu en çok evden ayrıldığım zaman hissediyorum" diye konuştu.

Leyla Tekin, katil zanlısı ile yarın ilk defa yüz yüze geleceklerinin hatırlatılması üzerine, "Bizim yüzümüze nasıl bakacak onu bilmiyorum. Biz onun yüzüne nasıl bakacağımızı da tam bilemiyoruz. Duruşma saati yaklaştıkça gerginliğimiz giderek artıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA