Belenbaşı‘n Da 7‘Nci Kez En Güzel Kiraz Seçilecek

Buca‘nın Belenbaşı Köyü‘nde geleneksel hale gelen Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz Şenliği 5 Haziran Pazar günü yapılacak.

Belenbaşı‘n Da 7‘Nci Kez En Güzel Kiraz Seçilecek
Buca Belediyesi, Buca Kaymakamlığı ile Belenbaşı Köy Muhtarlığı‘nın 7‘nci kez düzenleyeceği şenlikde yerel sanatçıların yanı sıra Türk Halk Müziği‘nin sevilen sanatçıları Sümer İzgü ve Ali Çakar sahne alacak. Şenlikde ayrıca üreticilerin birbirinden lezzetli kirazlarının da yarışacağı En Güzel Kiraz yarışması yapılacak.

İl Genel Meclisi Üyesi iken Belenbaşı Köyü‘ne yapılan yatırımlar konusunda yaptığı öncülüklerle bilinen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Belenbaşı‘nın organik tarım üretimi çabalarına her türlü desteği verdiğini ve bundan sonra da vereceğini söyledi. Başkan Ercan Tatı, tarımda geleceğin organik üretim olduğunu söyledi ve tüm İzmirlileri 5 Haziran Pazar günü yapılacak olan Yörük Kültürünü Tanıtma ve 7‘nci Kiraz Şenliği‘ne davet etti. Belenbaşı Köyü‘ne, Buca Şirinyer‘den 177 Numaralı belediye otobüsleri kalkıyor. Özel araçlarıyla gitmek isteyenler Buca Kaynaklar Köyü asfaltını devam edip Belenbaşı ve Kırıklar Köyü levhasından dönüp ulaşabilirler.

Kaynak: İHA