17. Ayder Kültür Sanat Ve Doğa Festivali Başladı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde, bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilen Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali başladı.

Rize‘nin Çamlıhemşin ilçesinde, bu yıl 17‘ncisi gerçekleştirilen Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali başladı.

Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu, Ayder Yaylası‘ndaki şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, Ayder‘in, Doğu Karadeniz turizmi için önemli bir merkez olduğunu belirten Gündoğdu, "Yaz ve kış turizminin aynı anda yapılabildiği önemli yerlerden birisi. Ayder doğal güzellikleri de ziyaretçilerin büyük beğenisini kazanıyor. Gelecek yıllarda çok daha iyi yerlere gelecek. Festivallerle bölge çok daha büyüyecek." dedi.

Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek ise Ayder‘in Doğu Karadeniz‘in Türkiye ve dünyaya açılan yüzü dolduğunu vurgulayarak, "Bölgemizde birkaç turizm merkezi var. Bu turizm merkezlerini hak ettikleri yere getireceğiz. Bunun için hep birlikte daha fazla gayret göstermeliyiz. Ayder‘in doğal yapısını koruyarak geliştirmeli ve turizmde marka değer haline getirmeliyiz." diye konuştu.

Daha sonra şenlikler kapsamında çorap örme ve tulum yarışmaları ile 5-8 yaş arasındaki çocuklara yönelik yöresel kıyafet yarışması düzenlendi. Yarışmada podyumda yürüyen ve jüri üyelerinin sorularına cevap veren çocuklardan, başına yöresel örtü poşu saran, sırtında sepet taşıyan ve lastik ayakkabı ile yarışan 6 yaşındaki Eylül Seren Uzunali 1‘inci seçildi. Şeyma Kuyumcu ikinciliği alırken, Ayşe Nur Orakçı ise 3‘üncü oldu. Yarışmalarda dereceye girenlere ise çeşitli hediyeler verildi.

Folklor ekiplerince horon gösterilerinin de sunulduğu Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali, yarın Galerdüzü mevkiinde yapılacak boğa güreşleri ile sona erecek.