Siirt’Te Okulların Kapanış Zilini, Vali Çolak Çaldı

Siirt Valisi Musa Çolak, 2010-2011 eğitim- öğretim yılının sona ermesi nedeniyle, Siirt Merkez Alpaslan İlköğretim Okulu‘nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak, öğrencilerle birlikte eğitim yılı kapanış zilini çaldı.

Siirt Valisi Musa Çolak, 2010-2011 eğitim- öğretim yılının sona ermesi nedeniyle, Siirt Merkez Alpaslan İlköğretim Okulu‘nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak, öğrencilerle birlikte eğitim yılı kapanış zilini çaldı.

Siirt Merkez Alpaslan İlköğretim Okulu‘nda, İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Eteker ve okul idarecileri ve öğretmenler tarafından karşılanan Vali Musa Çolak, anaokulu minik öğrencilerle ve öğrenci velileri ile okul bahçesinde sohbet etti, sorunlarını dinledi.

Tören programı Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı, günün anlam ve önemini belriten konuşmaların ardından Vali Musa Çolak yaptığı konuşmada, "2010-2011 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte İlimiz genelinde ilk ve ortaöğretimde 76 bin 449 öğrencimize bugün karne dağıtıyoruz, çocuklarımızın ve değerli öğrenci velilerimizin bu mutlu günlerinde yanlarında olmak ve sevinç ve mutluluklarına ortak olmak için burdayım. çocuklar toplumun temel taşı, geleceğin umudu, yarının büyükleri ve yöneticileridir. Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak, ancak okuma-yazmayı öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerimizle ise, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, bilimi hurafeden ayırır ve bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde ederiz. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısı ile ölçülür. Eğitim herkesin önceliği olmak zorundadır.Çünkü eğitim geleceğimizdir. Eğitilmiş bireyler gelecekte en büyük güvencemizdir.İnsan için zihinsel ve sosyal gelişim sürecinde en önemli dönem 0-15 yaş arasıdır. Bu gelişim dönemini en verimli şekilde değerlendirmeliyiz.Sizden daha tecrübeli ve eğitimli öğretmenlerimizi iyi dinleyin.Tavsiyelerine uyun.Bunlar sizin iyiliğiniz içindir.Malesef üzelerek belirteyim ki ,Son zamanlarda sıkça duymaya başladığımız şiddet, uyuşturucu ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durun.Bu alışkanlıklar sizin geleceğinizi karartır. Bakın Devletimiz okulları, sizlerin daha iyi eğitim alabileceğiniz, fiziksel ve sosyal olarak mutlu olabileceğiniz ve daha güzel zaman geçirebileceğiniz mekânlar haline getirmek için her türlü imkanı sizlere sunmaktadır. Bunu iyi değerlendirip,kendinizi en iyi şekilde yetiştiriniz.Hedefiniz Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş, demokratik, üretici, araştırmacı kişiliğe sahip,öz değerlerinin farkında bireyler olarak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine yükseltmeyi amaçlayan kişiler olmak olsun.Aileleriniz ve devletimiz sizden bunu bekliyor." şeklinde konuştu.

BAŞARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Daha sonra öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasıyla devam eden program, tamamı okul öğrencilerinden oluşan halk dansları ekibi, yöresel folklör oyunlarından oluşan gösterileri ve okul öncesi öğrencilerinin biribirinden güzel skeç ve gösterileri göz kamaştırdı. Tören sonunda dereceye giren ve başarılı öğrencilere ödül ve hediyelrini veren Vali Musa Çolak, sınıfları gezerek, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Avrupa Birliği tarafından eğitime destek amacıyla Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle yürütülen ‘Annemle el el projesi‘ kapsamında Siirt‘te orta öğrenim görmemiş ve çeşitli sebeplerle okulu yarıda bırakmış 30 genç kız ve annelerini de ziyaret eden Vali Musa çolak proje hakkında yetkililerden bilgi aldı. Buradaki hanımlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi.

2010-2011 Eğitim-Öğretim yıl sonu karne dağıtım programına; Vali Musa Çolak, Siirt Esnaf ve Sanatkarlar birliği başkanı Rıfat Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü T. Fikret Eteker, kurum müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Öğrenci velileri katıldı.