“Batı Ülkelerinde İslam’A Ve Kuran’A Yaklaşımlar” Ele Alındı

Hollanda’daki Rotterdam İslam Üniversitesi‘nde (IUR) “Batı Ülkelerinde İslam’a ve Kuran’a Yaklaşımlar” adlı panel yapıldı.

Hollanda’daki Rotterdam İslam Üniversitesi‘nde (IUR) “Batı Ülkelerinde İslam’a ve Kuran’a Yaklaşımlar” adlı panel yapıldı.



Moderatör Doç.Dr. Özcan Hıdır başkanlığında yapılan panele Türkiye’den, Prof.Dr. Suat Yıldırım Prof.Dr. Ömer Faruk Harman, Prof.Dr. Selahattin Sönmezsoy, Prof.Dr. Hayrani Altıntaş katıldılar.



Avrupa‘da İslam‘ın doğrudan hedef alındığını söylyeyen Doç. Dr Özcan Hıdır, "1Özellikle 11 Eylül saldırılarından sonra, Batı dünyasında, İslam’a ve Müslümanlara ve Kuran’a yaklaşım konusunda bir değerler dizisi değişikliği olduğu da gözlemleniyor.” dedi.



Batı dünyasının Kur‘an‘ı tanıma cihetine gitmediğini ifade eden Prof.Dr. Suat Yıldırım, “12.asırda batılılar Kuran-ı Kerim’i tercüme etmişler. Fakat bu tercüme Fransa’nın güneyindeki bir manastırda saklı kalmış. Yani yayılmamış. Bununda basılması için bir beş asır daha geçmesi gerekmiş. O tercüme ne kadar doğru ve ne kadar doğru anlatıyor o da ayrı bir mesele. Şimdi Müslümanlığı Cenab-ı Allah’ın bize gönderdiği bir hayat nizamı olarak anlamaya ve yaşamaya çalışmalıyız. İslam’ın bu yüce mesajını diğer insanlara bildirmeye çalışmalıyız." ifadelerini kullandı.