Güzelbahçe‘de Deniz Temizliği Yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı‘nın deniz temizleme teknesi ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu‘na bağlı dalgıçlar eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikle, onlarca atık bertaraf edilmek üzere denizden karaya çıkartıldı.

Güzelbahçe‘de Deniz Temizliği Yapıldı
Vatandaş ve balıkçıları konu hakkında daha duyarlı olmaya davet eden Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Güzelbahçe saklı değil, herkes için bir cennet sloganımızla yolumuza devam ediyoruz. Cennetten bir parça olan Güzelbahçe‘nin güzelliğinin bozulmaması için gereken hassasiyeti göstermeliyiz. Bu tür etkinlikler çevre konusuna halkımızın dikkatini çekmek ve bu konuda bilinç oluşturmak açısından faydalı oluyor. Yaptığımız temizlik düzenli olarak devam edecek. Güzelbahçe, İzmir‘in yeşil bayraklı ilçesi olmaya aday. Burası kentlinin tek bir bilet ile denize girebileceği tek ilçe. Yeşil ile maviyi buluşturan Güzelbahçe‘mizde çevre konusunda bize destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Güzelbahçe TEMA Vakfı Temsilcisi Aycan Yolyapan ise 2 adet balıkçı limanı bulunan Güzelbahçe‘de özellikle balıkçılardan deniz ve çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmalarını talep etti. Konuşmaların ardından etkinliğe katılan öğrencilerle birlikte sahil temizliği yapıldı.

Kaynak: İHA