Depremde Hasar Gören Üç Caminin Yeniden İnşası İçin Hayırsever Aranıyor

Depremin vurduğu Kütahya‘nın Simav ilçesine bağlı Naşa beldesinin MHP‘li Belediye Başkanı Kadir Bütüner, depremde ağır hasar gördüğü için yıkılmasına karar verilen üç caminin yeniden inşa edilmesi için hayırseverlere çağrıda bulundu.

19 Mayıs‘taki 5.9‘luk depremde Büyük Cami başta olmak üzere Yukarı Cami ve Kabaarmut Camii‘nin ağır hasar gördüğünü ifade eden Başkan Bütüner, camilerin yapılması için dışarıdan hayırsever katkısına ihtiyaçları olduğunu söyledi. Depremde Naşa beldesindeki binalarda da ağır hasarlar olduğunu kaydeden Bütüner, vatandaşın kendi evini iyi kötü onarıp kış gelmeden içine girmeye çalıştığını, camilerin yapımının ise uzun sürebileceğini bildirdi. Bu yüzden dışarıdan hayırsever katkısı beklediklerini dile getiren

Bütüner, camilerin yapımında Naşa Hayratı İmar Derneği ile ortaklaşa hareket ettiklerini, bu hususta bilgi almak ve yardım etmek isteyen vatandaşların isterlerse belediyenin 0-274-532 20 01 numaralı telefonu ile Hayratı İmar Derneği Başkanı Selahattin Şahin‘in 0-546- 775 11 83 numaralı telefonundan bilgi alabileceklerini kaydetti.

Kaynak: İHA