Fazla Yolcu Taşımadan Dolayı Yazılan Ceza Oranı Arttı

Malatya‘da kontrole yönelik olarak yazılan trafik cezaları arasında 2011 yılının ilk 4 ayında en fazla artış fazla yolcu taşıma ile aşırı araç kullananlara yazılan cezalarda meydana geldi. En çok ihlal edilen trafik kusuru ise park yasağı oluşturuyor.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi‘nin hazırladığı yılın ilk 4 ayını kapsayan istatistiklerine göre, Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında geçen yılın aynı dönemine göre, en fazla artış yüzde 132 ile fazla yolcu taşıyanlara kesilen cezalarda oldu. Geçen yılın ilk 4 ayında 191 araca fazla yolcu taşımaktan dolayı ceza kesilirken, bu yıl aynı dönemde rakam 443‘e çıktı.

En fazla ceza artışının yaşandığı ikinci madde ise yüzde 98 ile aşırı hızlı araç kullananlara yazılan ceza oluşturdu. Geçen yıl aşırı hızlı araç kullanmaktan bin 151 kişiye ceza kesilirken, bu yıl aynı dönemde bu rakam 2 bin 282‘ye çıktı. Üçüncü en fazla artışın yaşandığı ceza maddesi ise yüzde 21 artışla alkollü araç kullananlara yazılan cezalar oldu. Geçen yıl yılın ilk 4 ayında 117 kişiye alkollü araç kullanmaktan işlem yapılırken, bu yılın aynı döneminde 142 kişiye alkollü araç kullanmaktan ceza

kesildi.

Malatya‘da en fazla ihlal edilen trafik kusuru ise park yasağına uymamak oldu. Geçen yılın Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında park yasağına uymamaktan dolayı 4 bin 577 sürücüye işlem yapılırken, bu yılın aynı döneminde bu rakam yüzde 14 artışla 5 bin 237‘ye yükseldi.

Malatya‘da yılın ilk 4 ayında 326 sürücüye cep telefonu ile konuşarak araç kullanmaktan, 150 kişiye ise sürücü belgesiz araç kullanmaktan ceza işlemi uygulandı.

Kaynak: İHA