(Özel Haber) Çocuklarına Hem Sanatı, Hem Hayatı Öğretiyor

Gümüşhane‘nin Kürtün ilçesine bağlı Demirciler köyünde 6 çocuğuna annelik yapan Emine Ata, çocuklarına hem demircilik işini, hem de hayatı öğretiyor.

Eşi Osman Ata‘nın rahatsızlığı nedeniyle demir atölyesinde çalıştığını ve çocuklarına da bu işi öğrettiğini ifade eden Emine Ata, yaklaşık 30 yıldır demircilik işi yaptığını söyledi. Köyün üst mahallesindeki mütevazı atölyelerinde her türlü malzemeyi barındıran Ata ailesi, 4 çocuğuyla birlikte balta, keser, tırmık gibi bölgede ihtiyaç duyulan bütün ürünleri yapabiliyor. Çevre illerden aldığı hammaddeleri atölyedeki demir ocağında işleyen Ata ailesinin 2 çocuğu da okuluna devam ediyor.

Eşi Osman Ata ile 40 yıldır evli olduğunu ve 30 yıldır da bu işle uğraştığını ifade eden anne Emine Ata, "Babamın evindeyken de yapardık. Evlendikten sonra da işimi devam ettirdim. Bütün makineleri de çalıştırmayı biliyorum" dedi.

Köyün isminin eskiden çok fazla demirci bulunması nedeniyle Demirciler olduğunu kaydeden Osman Ata ise, "Doğdum doğalı bu işi yapıyorum. Bu iş bize sülalemizden kalma. Bizden de çocuklarımıza devam edecek. Burada sıcak demir ve demir doğrama üzerine bütün el sanatlarını yapabiliyoruz" diye konuştu.

Günde 100 adet kazma üretebildiklerini kaydeden Osman Ata, eşi Emine Ata‘ya çok teşekkür ederek, eşinin çocuklarını çok iyi yönettiğini, onlara yardımcı olduğunu belirterek, "Onun burada olması bizim için büyük varlık demek" ifadelerini kullandı.

Emine Ata‘nın çocuklarından İrfan Ata ise, Anneler Günü dolayısıyla annesine çiçek aldıklarını söyledi. Evinin yolundan şikayetçi olan Osman Ata, yaz aylarında toz, kış aylarında da çamurdan çektiklerini belirtti. Akciğerlerinden rahatsız olduğunu anlatan Osman Ata, yetkililerden yolu asfalt yapmalarını istedi.

Kaynak: İHA