Ilgınlı Kadınlar, Öğrenciler Yararına Kermes Düzenledi

Konya’nın Ilgın ilçesinde, Reyhan Hanımlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği eğitime katkı ve öğrenciler yararına kermes düzenledi.

Konya’nın Ilgın ilçesinde, Reyhan Hanımlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği eğitime katkı ve öğrenciler yararına kermes düzenledi. Kermesin açılışını Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, Ilgın Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Pınar, Hastane Döner Sermaye Müdürü Osman Şahin, Safa Eğitim Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kadim Gezgin, Safa Eğitim Hizmetleri Müdürü Hüseyin Tolar, Ilgın Belediye Meclis üyeleri Mehmet Öz, Süleyman Eğerci ve eğitim gönüllüleri yaptı.

Ilgınlı hanımların, Reyhan Hanımlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında buluşarak organize ettiği kermeste satışa sunulan; hurçlar, pike takımları, nevresim takımları, bebek takımları, yatak örtüleri, havlular, yazmalar, çeyizlik eşyalar, çocuk elbiseleri, tatlılar, hamur işleri, yöresel yemekler, yaş pastalar ve böreklerin satışından elde edilen gelir, ihtiyaç sahibi öğrenciler için harcanacak.

Kermesin açılışını yapan Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, bu tür faaliyetlerin sosyal dayanışmayı arttırdığını söyledi. Başkan Oral, “Eğitime gönül vermiş insanların bir araya gelerek düzenledikleri, geliri ihtiyaç sahibi öğrenciler için harcanacak olan bu kermeste emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi ve ahlaklı yetişmesi için yapmış olduğunuz faaliyetleri takip etmekteyim. Sadece ülkemizde değil, dünyanın birçok yerinde açılan Türk okullarında, Milli Marşımız okunmakta ve Türk Kültürü yaşatılmaktadır. Ilgınlı vatandaşlarıma da tavsiyem gelip bu güzel faaliyeti görsünler, destekte bulunsunlar. Biz belediye olarak topluma faydalı ve eğitim için yapılan bütün güzel faaliyetlerin yanındayız. Burada bulunan hanımlara, eğitim faaliyetlerine vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ilgın Belediye Park Düğün Salonu‘nda düzenlenen kermesin bir hafta açık kalacağı bildirildi.