Jeoloji Mühendisleri Odası, Btü‘den Jeoloji Mühendisliği Bölümü İstedi

Bursa Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO), Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mühendislik Fakültesi bünyesinde Jeoloji Mühendisliği Bölümü açılması talebinde bulundu.

Bursa Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO), Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mühendislik Fakültesi bünyesinde Jeoloji Mühendisliği Bölümü açılması talebinde bulundu.

JMO Güney Marmara Şube Başkanı Mustafa Arık ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen‘i ziyaret etti. Rektör Sürmen‘e görevinde başarı dileyen Başkan Mustafa Arık, Bursa‘nın deprem hattı üzerinde olduğunu hatırlattı.

Arık, "Bursa‘daki tehlike, Marmara Denizi‘nden geçen Kuzey Anadolu Fay Hattı‘ndan (KAF) ibaret değil. Özellikle Bursa‘nın kuzeyinden geçen ve kuzeydoğuya doğru uzanan KAF‘ın Gemlik‘ten geçip İznik-Geyve istikametinde devam eden güney kolu, yaklaşık 500 yıldır enerji biriktiriyor. Ayrıca, ova ile Uludağ masifini birbirinden ayıran fay sistemi de aktifliğini korumaktadır." dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi başta olmak üzere pek çok üniversiteden bilim adamlarının Bursa‘da tektonik araştırmalar yaptığını, ancak yeterli olmadığını söyleyen Arık, "Bu nedenle Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde Jeoloji Mühendisliği Bölümü‘nün açılması gerekli. Bu çalışmaların Bursa kaynaklı yürütülmesiyle çok daha uzun süreli ve verimli çalışmalar yapılabilir. Bursa‘nın deprem kuşağında olduğunu biliyoruz. Araştırmalar, tehlikenin büyük olduğunu ve en geç 30 yıl içinde hareketlilik yaşanacağını gösteriyor." uyarısında bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen de JMO‘nun talebini dikkate alacaklarını belirterek, "Mühendislik Fakültesi bünyesinde Jeoloji Mühendisliği konusunu önce üniversite yönetimiyle, sonra da YÖK‘le paylaşacağız." diye karşılık verdi.