Chp Ve Mhp Milletvekilleri 2-B Arazilerinin Yasa Teklifine Karşı Çıktı

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, 2 - B arazilerinin yasa teklifinin hükümet tarafından hazırlanırken, CHP ve MHP milletvekillerinin yasaya karşı çıktığını açıkladı.

Chp Ve Mhp Milletvekilleri 2-B Arazilerinin Yasa Teklifine Karşı Çıktı
AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, seçim çalışmaları kapsamında Bartın‘ın Kurucaşile ilçesini ziyaret etti. AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan ve AK Parti Bartın 2. sıra milletvekili adayı Dr. Seyfettin Kalay ile birlikte Kurucaşile ilçesine bağlı Kavaklı, Aydoğmuş, Çayaltı, İlyasbeygeçidi, Kaleköy ve Başköy‘e giderek köydeki vatandaşlarla bir araya geldi. 12 Haziran seçimleri için destek isteyen Milletvekili Yılmaz Tunç, vatandaşların 2-B arazileri hakkında sorularını da yanıtladı. Tunç, "2-B arazilerini içeren yasa teklifi benimde içinde bulunduğum komisyon tarafından verildi. Biz vatandaşımızın mağduriyetini çözmek isterken muhalefet her defasında yasayı anayasa mahkemesine götürerek sizlerin mağduriyetini devam ettirdi. Şimdi de 2-B sorununu kendi seçim beyannamelerine koymuşlar. Biz bu yasayı çıkarırken siz neredeydiniz. Bizim çıkardığımız yasa ile şu anda 2-B arazileri için yer tespit çalışmaları devam ediyor. Bittikten sonrada devir yasasını çıkararak buraları yine sizlere vereceğiz" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, yasanın mecliste görüşülmesi sırasında CHP ve MHP milletvekillerinin yasaya itirazlarını gösteren meclis tutanağını gösterdi. Milletvekili Tunç, 12 Haziran seçimlerinin yeni anayasanın hazırlanması ve 2-B gibi vatandaşların mağdur olduğu yasaların değişmesi açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Kaynak: İHA