Bakan Bağış, Ab Büyükelçileriyle Nevşehir‘e Gidiyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 9 Mayıs Avrupa Günü etkinliği kapsamında Avrupa büyükelçileriyle Nevşehir‘e gidecek.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği‘nden (ABGS) yapılan yazılı açıklamada, ‘Avrupa Günü‘ olarak kutlanan 9 Mayıs‘ta Nevşehir‘e bir gezi düzenleneceği belirtildi. Bakan Bağış öncülüğündeki geziye, Almanya, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İsveç, Litvanya, Polonya ve Romanya büyükelçileri ile birlikte üst düzey diplomatlar ve eşlerinin katılacağı bildirildi.

Gezi kapsamında balon turu yapacağı belirtilen heyetin, turun ardından sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir çalışma kahvaltısında bir araya geleceği kaydedildi. Kapadokya‘nın tarihi ve turistik yerlerini de ziyaret edecek olan AB büyükelçileri ve ABGS heyetinin, bu ziyaret sırasında Göreme Açıkhava Müzesini de gezeceği belirtilerek, gezinin Mustafa Paşa Tarihi Sinasos Evleri ve Çanak Çömlek Atölye ziyareti ile son bulacağı kaydedildi.

Gezinin teması olan "Türkiye‘nin AB Üyeliğiyle Türkiye ve AB Daha Yükseğe" sözünün, AB üyelik sürecine ilişkin bakış açısını özetlediğini belirten Bakan Bağış, "Türkiye‘nin AB üyeliğinin bir kazan-kazan ilişkisi olduğu" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: İHA