Fü Rektörü Prof.Dr. Bingöl Polonya‘nın Bialystok Üniversitesi‘ni Ziyaret Etti

Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Feyzi Bingöl, Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Şen ile birlikte Polonya‘ya giderek Bialystok Üniversitesi‘ni ziyaret etti.

Erasmus Programı kapsamında hem öğrenci hem de öğretim elemanı değişimi yapılacak olan Bialystok Üniversitesi ile imzalanan yeni protokol kapsamında ortak pek çok akademik faaliyeti birlikte yürütmek mümkün olacak. Polonya ziyareti ile ilgili bir açıklama yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bingöl, "Yaşam şartlarının daha uygun olması nedeniyle öğrencilerimiz için özellikle Polonya, İspanya ve Portekiz gibi ülkeleri tercih ediyoruz" dedi.

Fırat Üniversitesi‘nden 8 öğrencinin öğrenci değişim programı Erasmus kapsamında Bialystok Üniversitesi‘nde eğitim ve öğretimlerine devam ettiklerini belirten Rektör Bingöl, "Fırat Üniversitesi ile Bialystok Üniversitesi‘ndeki Elektrik Elektronik Mühendisliği ile Makine Mühendisliği bölümlerinde Erasmus kapsamında öğrenci ve öğretim elemanı değişim programları var. Şu anda da bu üniversitede toplam 8 öğrencimiz Erasmus programı kapsamında eğitim-öğretim alıyorlar. Bialystok Üniversitesi ise Türkiye‘ye

şimdilik sadece yüksek lisans düzeyinde öğrenci gönderiyor. Yapılan karşılıklı görüşmeler ve imzalanan yeni protokol ile Polonya‘nın köklü üniversitelerinden biri olan Bialystok Teknik Üniversitesi ile bilimsel ve akademik işbirliğinin çok iyi bir seviyeye geleceğini ümit ediyorum. Yakın bir gelecekte Bialystok‘taki diğer üniversiteler ile de bir araya gelerek yeni anlaşmalar imzalayacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA