Yeşil Bir Erzincan İçin Dağ Tepe Çalışma Yapılıyor

Erzincan’ın ormanlık alan varlığının arttırılması ve yeşil bir Erzincan oluşturulması amacıyla Orman İşletme ve Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri dağ tepe demeden çalışmalarını sürdürüyor.

Yeşil Bir Erzincan İçin Dağ Tepe Çalışma Yapılıyor
Erzincan’ın ormanlık alan varlığının arttırılması ve yeşil bir Erzincan oluşturulması amacıyla Orman İşletme ve Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri dağ tepe demeden çalışmalarını sürdürüyor. Sakaltutan mevkisinde yürütülen teraslama çalışmalarını şiddetli yağmura rağmen Vali Abdülkadir Demir, Çevre ve Orman İl Müdürü Zakir Karartı ve Orman İşletme İl Müdürü Halil Yörükoğlu yerinde inceledi. İşçiler ile sohbet eden Vali Demir, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"ÇOK GÜZEL FARKLILIK GÖRÜLECEKTİR"

Vali Abdülkadir Demir, "Erzincan-Sivas arasındaki yolun yeni sistemle teraslanması, örme çit yoluyla da fidan dikilecek hale getirilerek yamaçların daha güzelleştirilmesi ile ilgili her iki kurumun yaptığı çalışmaları yerinde inceliyoruz. Erzincan’da önemli bir orman varlığımız var. Ancak bunu gösteremiyoruz. Geçiş güzergahlarında özellikle yeterli olmadığı için şehrin kendisinde orman varlığının olmadığı ortaya çıkıyor. Bizde görünün bölgelere orman varlığı oluşturulması için çalışma yürütüyoruz. Örme çit yaparak arkasını toprakla doldurarak daha sağlıklı fidan yetiştirilmesi için çalışma yapılıyor. 200 bin metrelik bir örme çit yapılacak ve 2 milyon civarında da fidan dikimi yapılacaktır. 4-5 sene içerisinde buradaki farklılık görülecektir." açıklamasında bulundu.

"180 BİN METRE ÖRME ÇİT YAPILDI"

Çevre Orman İl Müdürlüğünce kent genelinde şu ana kadar bin 500 Hektarlık alanda 220 işçi ile teras yapımı, örme çit ve meylin uygun olduğu yerlerde traktörle arazi hazırlığı yapılıyor. Şuana kadar 120 bin metre örme çit yapılırken, yılsonuna kadar 150 bin metre örme çit yapımı planlanıyor. Çalışmaların yapıldığı Sakaltutan sahasına 480 metre küp kuru taş duvar yapılırken, sonbahar döneminde muhtelif türlerde 1 milyon 800 bin fidan dikilerek, 2,5 ton badem tohumu ekilecek. Orman İşletme İl Müdürlüğü ise; 60 bin metre örme çit ve 300 metre küp kuru taş duvar, 60 işçi ile 2 ay içerisinde yapıldı. Yapılan bu alanlara sonbahar ayında 100 bin adet fidan dikimi yapılacak. Her iki kurum tarafından, toplam 180 bin metre örme çit, 780 metre küp kuru taş duvar yapılırken, aynı sahada çalışmalar devam ediyor.