Ak Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Gesiad Başkanı Bahadır Özgün’Ün Mayıs Ayı Sinerji

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, GESİAD Başkanı Bahadır Özgün’ün mayıs ayı sinerji toplantısını iptal etme gerekçesini “AK Parti’nin davete icabet etmemesi” olarak açıklamasını “gerçeklerle bağdaşmayan ve bir STK başkanına yakışmayan tavır” olarak değerlendirdi.

Ak Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Gesiad Başkanı Bahadır Özgün’Ün Mayıs Ayı Sinerji
Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa Genç Sanayici İş Adamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) Başkanı Bahadır Özgün’ün mayıs ayı sinerji toplantısını iptal etme gerekçesini “AK Parti’nin davete icabet etmemesi” olarak açıklamasının gerçeklerle bağdaşmadığını söyledi. AK Parti’nin toplumsal örgütlenmeyi destekleyerek katılımcı demokrasinin kökleşmesini sağladığını ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki tüm engelleri kaldırdığını hatırlatan Sedat Yalçın, şöyle devam etti:

“GESİAD konuşmacı olarak bizden Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Sayın Bülent Arınç’ı talep etti. Ancak Sayın Bakanımız’ın, toplantının yapılacağı tarihte programı uygun değildi ve programı oldukça yoğundu. Dolayısıyla kendilerine telefonla durumu bildirdik. Kamuoyunun da hatırlayacağı üzere daha önce GESİAD’ın bir programına AK Parti Bursa Milletvekili Sayın Sedat Kızılcıklı katılmıştı. Dolayısıyla ortada ne GESİAD Başkanı’na, ne de GESİAD üyelerine yönelik bir tavır söz konusu değildir… ”

AK Parti olarak, tüm sivil toplum örgütlerine, üyelerinin veya onu temsil eden başkanlarının siyasi görüşü veya inancı ne olursa olsun eşit mesafede olduklarının altını çizen Sedat Yalçın, “Bir siyasi partiden kısa süre önce milletvekili aday adayı olan Sayın Bahadır Özgün, bu gerçeği unutmuşa benziyor. Böyle bir durumda emri vaki yapmak veya siyasi bir partinin mensubu gibi tavır takınmak ve bu hissiyatı uyandıracak açıklamalar yapmak hiç hoş olmadığı gibi bir STK başkanına da yakışmıyor. Ayrıca AK Parti olarak, iktidara geldiğimiz günden bu yana biz ve ötekiler ayrımcılığının karşısında durup her platformda bu ayrımı yok etmenin mücadelesini verdik. Yine iş dünyasının sorunlarına çözüm konusunda 8.5 yıllık AK parti iktidarının yaptıkları ortadadır. En basiti bugün Türkiye ekonomisi kırılgan bir yapıya sahip değilse ve bugün Türkiye’de bir ekonomik istikrar ve güven ortamından bahsedilebiliyorsa bu bizim eserimizdir” dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, ayrıca “Olayı anti-demokratik bir süreç olarak tanımlayıp, partimize; çağdaşlık ve medeniyetten uzak ve hatta cumhuriyet düşmanı olduğumuz anlamını çıkartabilecek kadar mantık dışı suçlamalarda bulunmak abesle iştigalden öte bir durumdur. Kaldı ki bu tavır GESİAD üyeleri tarafından da tasvip edilmemekle birlikte tepkiyle karşılanmıştır. Sayın Özgün’ün bu suçlamalarını milletimize havale ediyorum ve O’na en iyi yanıtı 12 Haziran’da yüce milletimizin vereceğini hatırlatıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA