Vali Çolak: İl Encümeni Bundan Sonra İlçelerde Toplanacak

Siirt Valisi Musa Çolak, İl Encümen toplantısını ilk defa bir ilçede gerçekleştirerek, yatırımların hızlandırılmasını istedi.

Vali Çolak: İl Encümeni Bundan Sonra İlçelerde Toplanacak
Siirt Valisi Musa Çolak, İl Encümen toplantısını ilk defa bir ilçede gerçekleştirerek, yatırımların hızlandırılmasını istedi.

Sabah erken saatlerinde Şirvan ilçesine giden Vali Musa Çolak, Kaymakam Mustafa Can‘dan brifing aldıktan sonra İl Encümeni toplantısına başkanlık etti. Toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Çolak, "Bu güne kadar ilde gerçekleştirdiğimiz encümen toplantılarını, bundan böyle ilçelerimizde toplayacağım. Bu uygulamanın ilkini de Şirvan ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Amacımız ilçelerimizde yapılan yatırımları yerinde incelemek, sorunları yerinde görmek ve çözüm üretmektir." dedi.

    Hükümetin bölgeye çok önemli kaynaklar aktardığını kaydeden Çolak, "Siirt‘in hızla gelişmesi ve ilerlemesi de bu kaynakların etkin ve verimli kullanılmasına bağlıdır. Vali olarak bu kaynakların hızlı ve etkin kullanılmasına titizlikle takip ediyorum. Ödenek ile ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Köylerimizin altyapı çalışmalarını tek tek tamamlıyoruz. Kısacası yıllarca ihmal edilen hizmetleri hızla telafi ediyoruz. Her zaman ifade ettiğim gibi vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek, refah ve mutluluğu artırmak en büyük amacımızdır." diye konuştu.

Toplantıdan sonra geçen hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplu açılışları yapılan tesisleri gezen Çolak, Kaymakam Mustafa Can ve diğer yetkililerden bilgi aldı. SODES projeleri kapsamında ilçeye kazandırılan Kültür Merkezi‘nde incelemelerde bulunan Vali Çolak, sosyal ve kültürel çalışmalara ağırlık verilmesini isteyerek, SODES’in bölgeye olan katkısına dikkat çekti. İlçelerde mevcut olan birçok eksiğin SODES Programı sayesinde giderildiğini kaydeden Çolak, kurumların proje ile hizmet etme kültürüne ulaştıkça çok daha büyük hizmetlerin gerçekleştirileceğini vurguladı.

Daha sonra sırasıyla kapalı spor salonu, 50 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdu, 10 yataklı sağlık merkezi ve 12 fakir aile için yapılan konutlarda incelemelerde bulunan Vali Musa Çolak, bütün ilçelerde yatırım seferberliği başlattıklarını belirterek, merkez ilçenin yanı sıra ilçeleri de şantiyeye çevirdiklerini söyledi.

Ardından çarşı esnafını ziyaret eden Vali Musa Çolak, vatandaşlarla da sohbet ederek dertlerini dinledi. Kendisine iletilen talepleri, danışmanları aracılığıyla not aldıran Vali Çolak, sorunların çözümü için yetkililere talimat vereceğini sözlerine ekledi.