Türkiye Kültür Ve Tanıtma Müşavirliği Ukrayna‘nın Liman Şehri Odesa‘da Boy Gösterdi

T.C. Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, Ukrayna‘nın Liman kenti ve en fazla turist ağırlayan şehri olarak bilinen Odesa‘da düzenlenen Turizm Fuarı‘na damgasını vurdu.

Odesa Turizm Fuarı çerçevesinde gerçekleştirilen festivalde Türkiye standı her zaman olduğu gibi yine en fazla rağbet gören stand oldu.

Ukrayna‘da özellikle en fazla turist ağırlayan ve liman kenti olma özelliği taşıyan Odesa‘da ayrıca Türkiye Kültür Günü etkinliği de düzenlendi. Etkinliğe, T.C. Kiev Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, Odesa Başkonsolosluğu, Odesa‘da öğrenim gören Türk talebelerin müzik grupları, Odesa ve Ukraynanın çeşitli kentlerinde Türkçe ve Türkoloji üzerine ögrenim gören Ukraynalı öğrenciler de katıldı.

Açılışta yağmur sürpriziyle karışılaşılmasına rağmen oldukça büyük ilgi gören Türkiye standına yoğun katılım dikkatlerden kaçmadı.

Halk Müziği, halk dansları, rap müziği ve pop müziğinden ezgi ve çeşitlli proğramların bulunduğu etkinlik, ilgiyle izlendi.

Kültür ve Tanıtma Ataşesi Berat Yıldız konuyla ilişkin İHA‘ya yaptığı açıklamada, "Odesa ülkemiz için hem tarihi bağları, hem ülkemize coğrafi yakınlığı, hem de bir turizm merkezi olması sebebiyle önemli bir kent konumunda. Biz de bu fırsattan istifade ederek, Odesa başkonsolosumuzla ortaklaşa bir proğram gerçekleştirmeyi düşündük ve ülkemizin hem modern, hem de geleneksel kültürüne dair izleri Odesalılar ve Odesa‘da bulunan turistlerle paylaştık. Gayet de ilgi gördük. Gelecek yıl, ülkemizden konuk sanatçı

getirerek daha geniş kapsamlı bir faaliyet düzenleme üzerinde mutabakat sağladık" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA