Torbalılı Öğrencilerden Uzay Kampı Türkiye‘ye Ziyaret

Uzay Kampı Türkiye; İzmir‘in Torbalı ilçesine bağlı, Ahmetli İlköğretim Okulu, Özbey İlköğretim Okulu ve Şehit Teğmen Serdar Genç İlköğretim Okulu‘ndan toplam 80 öğrenciyi iki saatlik programda ağırladı.

Torbalılı Öğrencilerden Uzay Kampı Türkiye‘ye Ziyaret
Uzay Kampı‘nı gezerek simülatörler hakkında bilgi alan toplam 80 öğrenci, yapılan deneyleri ve simülatör gösterilerini ilgiyle izlediler. Şehit Teğmen Serdar Genç İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Mesut Tunaboylu çocukların uzayla ilgili merak ettikleri pek çok şeyi sorup öğrenme fırsatı bulduğunu söyleyerek; “Uzay Kampı yetkilileriyle görüşüp belirli zamanlarda yurtdışından gelen misafirlerini okulumuzda misafir ediyoruz. Bu vesileyle çocuklarımız yabancı öğrencilerle birlikte oyunlar oynayıp onlarla arkadaş oluyorlar. Bu vesileyle kendi öğrencilerimizi de buradaki tesislere getirip gösterme fırsatı bulduğumuz için çok memnunuz. Çocukların derslerde teorik olarak anlattığımız konuları Uzay Kampı‘nda uygulamalı görmeleri çok faydalı oldu" dedi.

Torbalılı ziyaretçi okullar aynı zamanda Uzay Kampı‘na katılan yabancı okulların toplum hizmeti görevlerinde de yer alıyor. Bu proje; yurt dışındaki okulların Uzay Kampı Türkiye‘yi ziyaretleri süresinde toplum yararı için yapmayı talep ettikleri çalışmaları içeriyor. Yabancı öğrencilerin köy okullarını ziyaret ederek bina boyası, ağaç ekilmesi gibi ortaklaşa çalışmaları, okulun projektör, yazıcı gibi gereksinimlerinin biriktirdikleri harçlıklarıyla karşılanması gibi sosyal paylaşımları içeriyor. Türk ve yabancı öğrencilerin hediye alışverişi yapmaları, karşılıklı kültür paylaşımında bulunup birlikte oyunlar oynamaları gibi etkinliklerin de yer aldığı toplum hizmeti projesi Uzay Kampı Türkiye‘nin okullara sunduğu alternatif etkinlikler arasında yer alıyor.

Kaynak: İHA