Numan Kurtulmuş'tan bombalı saldırı yorumu

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Etiler'de meydana gelen bombalı saldırıyı, "Bazı çevreler 12 Haziran'ın bu atmosferini bozmak istiyorlar" sözleriyle yorumladı.

Numan Kurtulmuş'tan bombalı saldırı yorumu
Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti. Esnafın ‘Başbakan Numan‘ sloganları ile karşıladığı HAS Parti Genel Başkanı, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Numan Kurtulmuş, kaset skandallarıyla ilgili soru üzerine, "Biz kaset olayına iki yönden bakıyoruz. Bunlardan biri bireysel ahlak ile ilgili kısmı. Toplumun gözü önünde bulunan siyasetçiler, toplum üzerinde gerçekten bir BBG evinde yaşıyor gibi, sürekli olarak hayatlarına yaptıkları şeylere dikkat

etmelidirler. Ahlaki kuralların dışına çıkıldığında toplumda yara oluşuyor. Siyasette yarışın kasetler üzerinden değil, fikirler ve projeler üzerinden yapılmasını doğru buluyorum. Bu açıdan siyasetin kasetler üzerinden yapılmasını da, siyasi ahlaksızlık olarak görüyoruz. Her iki taraf da fevkalade tehlikelidir" dedi.

Kasetler üzerinden siyaset yapılmasının, toplumun siyasete olan güvenini zedeleyeceğini belirten Numan Kurtulmuş, "Bunları asla doğru bulmuyoruz. Bir de meselenin siyaseti yeniden dizayn etmek gibi bir durumu var. Sayın Deniz Baykal‘ın kaseti ile ilgili ortaya çıkan süreçte, siyasete yeniden yön vermek isteyen bazı çevreler, öyle anlaşılıyor ki yeniden bir dizayn içerisindeler. Gönül arzu eder ki Deniz Baykal‘ın kasetlerini kim yayınladı? Kim yaydı? Kim böyle bir komplo yaptı? Aradan geçen bir sene

içerisinde bunlar ortaya çıksın ve onların sorumluları bulunsun. Ben bilmiyorum ama bu işin erbabı olanlar hem Deniz Baykal kasetlerinin hem MHP kasetlerinin aynı imkanlarla elde edilmiş, aynı imkanlarla çoğaltılmış olduğu söyleniyor. Bu günün dünyasında bunlar bilişim suçları tarafından birkaç gün içerisinde yakalanabilir" diye konuştu.

Kurtulmuş, sorumluları bulma görevinin hükümet ve emniyet teşkilatına ait olduğunu öne sürerek, "Bunların yargı önüne çıkartılıp cezalarının verilmesi adalet sisteminin görevidir. Eğer bunlar yapılmazsa zaten Türkiye‘de siyasetçi ve siyasete olan güveni ortadan kaldırır" açıklamasında bulundu.

Numan Kurtulmuş, basın mensuplarının soruları üzerine Etiler‘de bugün yaşanan bombalı saldırıya da değindi. "Bazı çevreler 12 Haziran‘ın bu atmosferini bozmak istiyorlar" diyen Kurtulmuş, "Biz bunun başından beri uyarsını yapıyoruz. 12 Haziran seçimlerine gittiğimiz bu süre içerisinde siyasetin gergin bir ortamda yapılmasının önüne geçmek lazım. Bunun için siyasi liderlere büyük görev düşüyor. Kutuplaştıran, ötekileştiren, karşı rakiplerine hakaret eden üsluplarına dikkat etmek zorundalar. Bunun içinde

şu bilinç içerisinde olmalılar. Bu olayın arkasındakilerin bir an evvel çıkarılmasını talep ediyorum. Eğer bunlar ortaya çıkartılamazsa seçime yaklaştığımız şu günlerde Allah korusun başka provakatif eylemler gündeme gelebilir. Emniyet ve siyasetçilerin bu konuda uyanık olması lazım" dedi.

Kaynak: İHA