Dokuzpınarlar‘dan Gelen İçme Suyu Beştepeler‘de Depolanıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Ender Batukan, Dokuzpınarlar İçme Suyu Tesisi‘ndeki AB standartlarından daha kaliteli olan suyun Kayseri‘ye gelmeye başladığını söyledi.

Dokuzpınarlar‘dan Gelen İçme Suyu Beştepeler‘de Depolanıyor
KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Beştepeler Su Üretim Merkezi‘nde 5 bin litrelik depo bulunduğunu anımsattı. Beştepeler‘deki deponun ayrı bir özelliğinin bulunduğunu belirten Batukan, "Rahmetli Mehmet Çalık zamanında bulunmuş bir kaynak suyumuz var. Bu kaynaktan şehrin eski yerleşim birimlerinin tamamına içme suyu sağlamaktayız. O noktada yapılan çalışmalarla pompa istasyonları ve depolarla Beştepelerden Talas‘a, şehir merkezine, Keykubat bölgesine, Yeşil mahalle bölgesine döşenmiş çelik tevdi hatlarımız var. Kayseri‘deki 7 bölgenin tamamına su verme imkanımız var" dedi.

Dokuzpınarlar İçme Suyu Tesisi‘nden Beştepeler‘de yeni yapılan depoya su gelmeye başladığının altını çizen Batukan, "Şehrin içerisindeki herhangi bir bölgede, bir doğal afet olabilir, elektrikler kesilebilir, yer altında bir sıkıntı olabilir her şeyi göz önüne alarak o bölgeye su vermediğimiz zaman bir başka bölgeden oraya su verme imkanımız olsun istedik. Kayseri su ile sorun yaşamasın diye Dokuzpınar bölgesinden gönderdiğimiz bin 450 litre saniyelik suyun tamamı Beştepeler‘e geliyor. Buradan da dağıtım noktalarına uygun hatlarla gönderme imkanımız var. Bu sistemlerin hepsi hazır kullanımını da devir aldık. Bize su en çok yazın ihtiyaç olacak. Yazın su talebi sıcaklıkla beraber arttığında devir alıp, o bölgelerin suyunu her bölgeye verme şansımız var. Dokuzpınarlar‘dan gelen suyun kalitesi çok iyi. Gelen su, şişe su kalitesinde" dedi.

Kaynak: İHA