Davutoğlu: Hepimizin Onur Duyduğu Başı Dik Bir Türkiye Var

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, borç için, küçük hesaplar için eğilen bir Türkiye’nin yerini herkesin onur duyduğu kudretli bir Türkiye’nin aldığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, borç için, küçük hesaplar için eğilen bir Türkiye’nin yerini herkesin onur duyduğu kudretli bir Türkiye’nin aldığını söyledi.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya‘daki seçim çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Konya‘nın Ahırlı ilçesine bağlı Akkise kasabasına giden Davutoğlu, buradaki ilköğretim okulunda okuma bayramına katıldı. Öğrencilere çeşitli hediyeler veren Davutoğlu, daha sonra kasaba meydanında vatandaşlara hitap etti, AK Parti iktidarı ile başlayan istikrarın sürmesi için vatandaşlardan oy istedi. Davutoğlu, “Bu toprakların tarih boyunca başı dik olmuş. Sizlerden aldığımız, Torosların karlı dağlarından aldığımız vakarı dünyaya taşımak için varız. Hepimizin onur duyduğu kudretli bir Türkiye var. Borç için, küçük hesaplar için birkaç milyon dolar için eğilen bir Türkiye yok. Kim imdat ederse ilk önce yardımına koşan bir Türkiye var. Tekrar bir cihan devletinin ayak seslerini tüm dünya duyacak.” dedi.

    Kapalı kapılar ardında karar verme dönemlerinin artık geride kaldığını dile getiren Davutoğlu, 8.5 yıllık iktidarları ile birlikte Türkiye’nin artık kendi tankını, kendi helikopterini, kendi uçaklarını üreten ve planlayan duruma geldiğinin altını çizdi. “Yardım ve hediye isteyen değil, kendi ihtiyacını karşılayan bir Türkiye var. Cumhuriyetimizin 100 yılında lider bir ülke olma hedefimiz var.” diyen Dışişleri Bakanı, bunu görmek istemeyenlere de göstereceklerini söyledi. Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “12 Haziran bunun için önemli. 12 Haziran’da son 8 yılda yaptıklarımızı, önümüzdeki yıllarda yapmak için destek istiyoruz. Bu milletin kaderi artık kapalı kapılar ardında değil, seçim sandıklarında verilecek. Büyük ve güçlü Türkiye için bizlere destek verecek misiniz. Sizin aydınlık yüzünüz, Türkiye’nin geleceğidir.”

    Dünyanın her yerinde bu aziz milletin ayak seslerinin, güçlü nefesinin hissedileceğini ifade eden Davutoğlu, güçlü olabilmek için güçlü ekonomiye ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Bu milletin bir daha el açan bir millet olmaması için çalışacaklarının kaydeden Davutoğlu, vatandaşlardan, güçlü bir demokrasi, büyük ve gelişmiş bir ekonomi için, tüm çocukların okuması için vatandaşlardan o istedi.