Barzani İle Görüşen Ahmet Türk Ve Beraberindeki Heyet Yurda Döndü

"Kürt Ulusal Konferansı" çalışmaları kapsamında Kuzey Irak‘a giderek temaslarda bulunan ve aralarında DTK, BDP, KADEP ve HAK-PAR başkanlarının da bulunduğu heyet, Habur Sınır Kapısı üzerinden yurda giriş yaptı.

Sınır kapısında açıklama yapan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, "Bugüne kadar çok büyük fırsatlar kaçırıldı. Bu temaslarımız çok önemli. Dünya da bölge de bunun farkında, herkes bunun farkında. Barış umudunun olduğu bir sürecin gelişmesi için, çaba gösterilmesi gerekiyor" diye konuştu.

BDP Eş Genel Başkanı Hamit Geylani ise barışın dilini konuşmak gerektiğini dile getirerek, "PKK ve Öcalan çok önemli bir fırsat ve şans tanıyor. Fakat askeri, sivil ve yargı operasyonları yapılıyor. Arkadaşlarımız da ifade etti, kıyametin kopmasını bu halk istemiyor, ama artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Eğer böyle devam ederse, Kürt halkı da bu süreçte kemiklerini kimseye kestirmez" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından heyet, BDP‘li yönetici ve belediye başkanlarının da bulunduğu araç konvoyu BDP Silopi ilçe binası önünde kurulan Demokratik çözüm çadırına geçti. Burada Kürtçe bir açıklama yapan Ahmet Türk, "Bugün Irak Kürdistan bölgesinden geliyoruz. Silahların susması için orada bulunduk. Birlik ve beraberlik mesajları verdik. Kürtlerin sesi tüm dünyada yankılanacak bütün dünya Kürtlerin sesini duyacak. İnanıyorum ki bütün Kürtler AK Parti‘yi ve AK Parti sistemini sandığa gömerek eritecektir. Bu

seçim birlik ve beraberliğimizin simgesidir. Operasyonların durdurulması ve silahların susması için çeşitli temaslarda bulunduk. Seçim sandıklarına gidin ve AK Parti‘yi sandıklara gömün" şeklinde konuştu.

BDP‘nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Şerafettin Elçi de Silopi halkına seslenerek sandıklara giderek BDP‘ye oy vermelerini istedi. Eliyle Cudi Dağı‘nı işaret eden Elçi, "Hepiniz biliyorsunuz ki arkanızda Cudi dağı var. Cudi Dağı bolluğun ve bereketin olduğu yerdir. Cudi dağı ki Hz. Nuh‘a ev sahipliği yapmış insanlığın dünyaya dağıldığı yer olarak bilinmektedir. Cudi dağının Hz. Nuh tufanında Hz. Nuh‘u ve insanlığı nasıl kurtardığını hepimiz biliyoruz. Ümit ediyorum ki bütün Kürt halkı da Hz.

Nuh gibi muradına ve amacına ulaşır. Cezaevindeki mahkumlarınızın serbest kalmasını istiyorsanız, anaların gözyaşı dökmelerini istemiyor çocuklarınızın ölmesini istemiyorsanız, bu önümüzde ki 12 Haziran seçimlerinde kendinize oy verin. BDP‘nin desteklediği bağımsız Milletvekili adaylarına oylarınızı verin. Sandıkların başında sesimizi hep birlikte yükselteceğiz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından DTK, BDP, KADEP ve HAK-PAR başkanlarının da bulunduğu heyet Diyarbakır‘a doğru yola çıktı.

Kaynak: İHA