Siirtli Çocuklar, Polisin Projesiyle Artık Taş Değil Gol Atacak

Siirt‘te toplumsal olaylarda polise taş atma görüntüleriyle gündeme gelen çocuklar, düzenlenen halı saha maçlarında birlikte futbol oynadıkları polisleri daha yakından tanıma fırsatı buldu. Uygulanan proje sayesinde toplumsal olaylarda polise taş atan çocuk sayısıda gözle görülür bir azalma olduğu belirtildi.

Siirtli Çocuklar, Polisin Projesiyle Artık Taş Değil Gol Atacak
Siirt‘te toplumsal olaylarda polise taş atma görüntüleriyle gündeme gelen çocuklar, düzenlenen halı saha maçlarında birlikte futbol oynadıkları polisleri daha yakından tanıma fırsatı buldu. Uygulanan proje sayesinde toplumsal olaylarda polise taş atan çocuk sayısıda gözle görülür bir azalma olduğu belirtildi.

    Siirt Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından yürütülen “Gol Atan Çocuklar” Projesi kapsamında toplam bin 750 ilköğretim okulu öğrencisi halı sahada spor yapma imkanı buldu. SODES kapsamında yürütülen projede bir maçın başlangıcını Vali Musa Çolak yaparken, Emniyet Müdürü Recep Güven sahada top koşturdu.

    İzlediği maçın ardından konuşan Vali Musa Çolak, kötü niyetli bazı kişilerin çocukları kandırarak polise taş attırmaya çalıştıklarını söyledi.

    Vali Çolak, “Kötü niyetli bazı kişiler çocuklarımızı kandırarak onları polislere taş attırmaya teşvik ediyorlardı. Biz bu durumu göz önünde bulundurarak, bu projeyi uyguladık. Bu proje sayesinde öğrencilerimiz polisleri yakından tanıma imkanı buldular ve aslında onların kendi güvenlikleri için çalıştıklarını gördüler. Polis korkulacak bir kişi değil, sığınılacak bir kişidir. Bunu gördüler. Gece gündüz demeden halkın yanında olan, halkla iç içe olan ve projelerde yüksek bir gayret sarfeden bütün Emniyet çalışanlarına teşekkür ediyorum. Asıl hizmet budur.” dedi.

    Emniyet Müdürü Recep Güven de proje kapsamında bu güne kadar bin 750 öğrenciye ulaştıklarını belirtti. Güven “Öğrencilerimize bir anlamlı uğraş vermeye çalışıyoruz. Onları bu anlamlı uğraşın içinde eğitmeye çalışıyoruz. Onlara yön vermeye çalışıyoruz. Bu kardeşlerimizle birlikte toplumda huzuru temin etmek için belli organizasyonlara giriyoruz. Bu projelerimizden sadece biri. 9 projemiz var. Bu kardeşler hatırına 5 yıl sonra ilk defa top oynuyorum. Suçu önlemek maksadıyla bu işe başladık. Suçu önlemekten çok daha güzel şeyler yapıyorlar. Topluma hizmet götürme, doğru bilgilendirme ve özellikle bu gençler yön verme misyonunu edinmiş arkadaşlarımız. Ben sadece engel olmuyorum. Bu projeleri alkışlıyorum. Gönülden destekliyorum. İnşallah başaracağız.” şeklinde konuştu.

    Güven “Ortalama 2000 ilköğretim okulu 2 ci kademe öğrencisini kapsayacak projede 1750 öğrenciye ulaştık. Bu öğrencilerimizi okullarından alıp onlara milli birlik ve beraberliğimizle ilgili olarak, Çanakkale Destanı ve Sarıkamış Harekatı ilgili kısa filmler izlettirip çeşitli ikramlarda bulunuyoruz. Daha sonra müdürlüğümüze ait halı sahada 40 ar dakikalık bir maç yaptırıyoruz. Projenin başlamasından sonra taş atan çocuk sayısında gözler görülür bir azalma var. Geri dönüşümlerden, polislerin öğrencilere duydukları korkunun sevgi ve saygıya dönüştüğünü görüyoruz.” şeklinde bilgi verdi.

    Güven, proje kapsamında bütün öğrencilere bir forma bir futbol topu hediye edildiğini sözlerine ekledi.

    Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri arasında oynanan maçın başlama vuruşunu Vali Musa Çolak yaptı. Rasim Atlağ adlı öğrenci de eskiden polislerden korktuğunu ama şimdi birbirlerine daha yakın olduklarını ifade ederek, “Artık korkmuyoruz. Seviniyoruz. Taş atmıyoruz. Toplum Destekli Polis ağabeyler bizi evlerimizde ve okullarımızda ziyaret ediyor. Biz onları onlar da bizi çok seviyor. Bu gün gol atan çocuklar maçına geldik. Valimize ve Emniyet müdürümüze teşekkür ederiz.” dedi.

    Salih Can ise bu gün gol atan çocuklar projesi ile maç oynamaya geldiklerini ve polisi çok sevdiklerini söyledi. Maç sonra öğrencilere ikramlarda bulunuldu.