Adana, Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası İle Buluşuyor

2006 Türkiye Şampiyonası organizasyonuyla offshore yarışları ile tanışan Adana, 2011 sezonunda ilk kez Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği için tüm hazırlıklarını tamamladı.

2006 Türkiye Şampiyonası organizasyonuyla offshore yarışları ile tanışan Adana, 2011 sezonunda ilk kez Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği için tüm hazırlıklarını tamamladı.

İstanbul Offshore Kulübü dört yıl üst üste Adana’da gerçekleştirdiği offshore yarışlarını bu kez “Dünya Offshore 225 Şampiyonası” başlığı ile Adana’ya taşıyor. Şampiyonanın 5. ve 6. yarışlarının 28- 29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceği organizasyonda yerli yabancı ekipler Seyhan Baraj Gölü’nde birincilik için ter dökecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi Grand Prix ve Adana Valiliği Grand Prix adlarıyla ayrı ayrı koşulacak yarışlar, sezonun en renkli ve en sıcak organizasyonlarında biri olarak bu kez Türkiye’nin güneyine taşınıyor.

27 Mayıs Cuma günü 14.00’te teknelerin şehir turu ile başlayacak organizasyon, Fuzuli Caddesi’nden başlayarak Adnan Menderes Yarımadası’nda son bulacak. Cumartesi ve Pazar saat 11.00’deki sıralama ve resmi antrenmanların ardından saat 14.00’te verilecek startla şampiyonanın takvimdeki üçüncü hafta sonu tamamlanmış olacak. Yarışmalar 3.2 km uzunluğundaki parkurda 11 tekne ve 22 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek.

Şampiyonanın Adana ayağı, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Yelken Kulübü’nün katkıları, Işıklar Holding A.Ş ana sponsorluğu, Architon, TLS, AnadoluJet, SIF-JCB, Nous , Ravelli, CMS Medya, Number 1, Powerboats&Yachts, Auto Guide, Home Cinema ve resmi yayıncıları Show TV- SkyTürk’ün destekleri devam ederken, dünyada karbon izini suda silen ilk ve tek şampiyona olarak Dünya Federasyonu takviminde yer alan alıyor.

Şu anda şampiyonada Beşiktaş takımı 737 puanla lider, 143 puan gerisinde GSYİAD–Galatasaray ikinci ve Stihl takımı 341 puanla üçüncü sırada yer alıyor.