Tokat‘a 2 Bin 500 Kişilik Spor Salonu

Tokat Belediyesi tarafından yaptırılan 2 bin 500 kişilik spor salonu törenle açıldı.

Tokat‘a 2 Bin 500 Kişilik Spor Salonu
Uzunburun mevkisinde Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Tokat Belediyesi işbirliğinde yapılan spor salonun açılışı Tokat Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, Şükrü Ayalan, Dilek Yüksel ve Osman Demir ile Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek‘in katılımı ile yapıldı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Muhammet Adak‘ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, spor salonun yapımında masraf yapmadan yaklaşık 3 milyon TL kar elde ettiklerini söyledi. Bu salona 3 milyon TL harcama yapıldığını, AK Parti Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan‘ın desteği ile 1 milyon TL spor teşkilat başkanlığından hibe olarak alındığını ifade eden Başkan Çiçek, ayrıca 200 kişilik spor yerinin belediyemize verilmesi suretiyle hiç masraf yapmadan 4,5 ile 5 milyon TL arasında belediyenin kasasına para girdiğini belirterek, "Bu çalışmamız hükümet ile belediyenin aynı çizgide olmasının büyük örneklerinden birisi. Hüseyin Akbaş Spor Salonumuz bin 350 kişilik bundan sonraki süreçte salon problemi yaşamayacağız" dedi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise konuşmasında AK Parti iktidarı ile gelinen süreçte Türkiye‘nin çağ atladığını kaydetti. AK Parti Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan, bu salonla daha fazla organizasyonlar sağlanarak Tokat‘a katma değer sağlanacağını söyledi. Tokat Valisi Şerif Yılmaz ise kurumlar arası işbirliğinin en güzel örneklerinden birisini gördüklerini söyledi. Tokat‘ın spora ve sporcuya verdiği öneme değinen Vali Yılmaz, kentte yetişerek dünyaya Türkiye‘nin sesini duyuran gençlerin bu tür tesislerle sayısının artabileceğine işaret etti.

Yapılan konuşmaların ardından sportif gösteriler yapılırken, Türkiye vücut şampiyonu Ersoy Ayçelik‘in gösterisi dikkat çekti. Açılışın ardından Vali Yılmaz ile Başkan Çiçek, masa tenisi oynadı.

Kaynak: İHA