Soma 12. Karaelmas Kültür Festivali Başladı

Soma 12.

Soma 12. Karaelmas Kültür ve Sanat Festivali, mehteran eşliğinde Atatürk Caddesi‘nde yapılan yürüyüşle başladı. Açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Milletvekili Recai Berber, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çıtanak, CHP Manisa miletvekili adayları Mazlum Nurlu ve Abdullah Saka, HAS Parti milletvekili Sibel Onbaşıoğlu, daire amirleri ve diğer vatandaşlar katıldı.

Başkan Ergene, festivalin ilçeye hayırlar getirmesini dileyerek, "Yıllar geçtikçe festivalimiz genişliyor, gelişiyor ve büyüyor. Somamız‘ın can damarı, varoluş sebebi kömür madenlerimizdir. Ülke ekonomisine katma değer sağlar, sanayimizin çarkını çevirir, Türkiye‘nin kömür ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılar. Bunca zahmetin içinde yılda bir de olsa eğlenmek hepimizin hakkı." dedi. Ergene, festival süresince birçok kültür faaliyeti düzenleneceğini söyledi. Kaymakam Karataş ise festivale katkıda bulunanlara, yerel yönetime ve milletvekillerine teşekkür etti.

Bir hafta sürecek 12. Karaelmas Kültür ve Sanat Festivali‘nde, her akşam Cengiz Topel Meydanı‘nda konser verilecek, tiyatro gösterileri sunulacak.