Müsiad Konya Şubesinde Lojistik Sektörü İstişare Toplantısı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi tarafından düzenlenen Lojistik Sektör Kurulu Türkiye İstişare Toplantısı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu‘nun katılımıyla gerçekleşti.

Müsiad Konya Şubesinde Lojistik Sektörü İstişare Toplantısı
MÜSİAD Konya Şubesi‘nde düzenlenen toplantıya, Bakan Davutoğlu‘nun yanı sıra Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Arslan Korkmaz, iş adamları ve davetliler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Arslan Korkmaz, sanayi devriminin eskilerde kalmasıyla birlikte çağımızın bilgi ve teknoloji çağı olduğunu belirterek, "Bu da küreselleşmeyi beraberinde getiriyor. Eğer insanlar istediği

bilgiye istediği an ulaşabiliyorsa, istediği ürüne de istediği an ulaşabilmelidir. Kalitenin artması ve ürünlerin uygun fiyattan satılmaya başlaması beraberinde rekabeti de getirmiştir. Eskiden sadece üretmek yeterliyken şimdi malın hızlı, kaliteli ve uygun fiyata satılması daha önemli hale gelmiştir. Bunun için de üretimden malın tüketiciye ulaşana kadarki aşamayı kontrol etmek zorunludur. Lojistik burada devreye giriyor" dedi.

KONYA‘DA ORGANİZE HAYVANCILIK MERKEZİ KURULMASI İÇİN KARARLAR ÇIKTI

Son olarak kürsüye gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya‘da Organize Hayvancılık Merkezi kurulması için gereken kararların çıktığını belirterek, "Uzun zamandır Konya‘ya yapılması düşünülen ve çalışmaların devam ettiği Organize Hayvancılık Merkezi için Ankara‘da gerekli kararlar dün itibariyle çıktı. Bu kararla Konya‘ya 25 bin dekarlık alana 18 bin 500 baş hayvan kapasiteli bir merkez yapılacak ve bu merkez 200 milyon liraya mal olacak. Bu merkez, 2023 hedefimiz, Konya ve Türkiye ekonomisi için

büyük bir adım. Eğer 2023 yılında ilk 10 ekonomi arasına girmek istiyorsak 4 düzlemi uygulamamız lazım. Bunlardan ilki ülke içinde merkez şehirler oluşturmak. İkincisi ulusal ölçekte bir ekonomik gelişme. Üçüncüsü ülkemizin bölgesel havzalarla bütünleşmesi ve son olarak küresel ekonomiye açılma. Eğer bunlardan birinde kopma olursa ülkenin makro ekonomik stratejisi ve rekabet gücünde düşmeye neden olur. Eğer 2023‘de ilk 10 ekonomi arasına girmek istiyorsak bütün potansiyelimizi harekete geçirmemiz lazım.

Diğer 9 ekonominin büyük çoğunluğu kıta ülkeleri. Amerika, Çin, Hindistan, Japonya, Rusya, Kanada bunlar kıta ülkeleri. Bunların içinden sıyrılarak ilk 10 içine girmek istiyorsak çevresel hinterlandı harekete geçirmek ve bölgemizde lokomotif ülke olmamız gerek. Bu bağlamda sadece ulusal düzeyde değil, bölge ülkelerinin de lojistik merkezinin ülkemizde kurulması lazım" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Davutoğlu, panele katılan panelistlere plaket verdi.

Kaynak: İHA