Öğretmen, Veli Ve Öğrenciler Birlikte Folklor Ekibi Kurdu

İzmir‘de bir ilköğretim okulunda görev yapan dokuz öğretmen, birlik ve beraberliği arttırma adına veli ve öğrencilerle biraraya gelerek folklor ekibi kurdu.

İzmir‘de bir ilköğretim okulunda görev yapan dokuz öğretmen, birlik ve beraberliği arttırma adına veli ve öğrencilerle biraraya gelerek folklor ekibi kurdu. 27 kişilik ekibi gören diğer öğrencilerin de aidiyet hissiyle okula daha sıkı bağlandığı gözlemdi. Projenin mimarı Okul Müdürü Ergün Dur, "Bu sayede yaşayan okullar yaptık." dedi. Karabağlar ilçesindeki Emrullah Efendi İlköğretim Okulu‘ndaki uygulama, bir anda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü‘nün dikkatini çekti. Görüntüleri çekilerek, Milli Eğitim Bakanlığı‘na sosyal sorumluluk adına ilginç bir proje olarak gönderildi.

Okul öğrenmenleri, veliler ve öğrencilerden oluşan folklor ekibinde, 8 yaşından okulda torunu olan 60 yaşına kadar herkes görev alıyor. Ekip, kurulduğu Kasım 2010‘dan itibaren ayda 20‘şer saatten yedi ayda 140 saati aşkın çalışarak, Ege yöresine ait oyunları ezberledi. Çalışmaların sonuna gelen folklor ekibi, ilk gösterisini okulun mezuniyet gecesinde sergileyecek. Müdür Dur, "Öğretmen, veli ve öğrencileri kaynaştırmak, çeşitli yörelerin kaybolmaya yüz tutmuş halk kültürünü yaşatmak ve böylece dayanışmaya örneği vermek amacıyla bu ekip kuruldu. Velilerimizin, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin birlikte eğlenip öğrenerek gönül bağı oluşturması amaçlandı. Karabağlar Halk Eğim Merkezi‘nden folklor öğretmeni talep edildi. Gördük ki eğitim yuvası olan okula bakış açısı değişti. Okullarda sadece öğretimin olmadığı da bu güzel ve anlamlı çalışmayla görülmüş oldu. Artık bir başka mutluyuz. Velilerimizden aldığımız ortak geri dönüşler var. Öğretmenlerin, öğretmenliğin yanında bir arkadaş olabileceği, birlikte vakit geçirilebileceği, bunu gören öğrencilerin de okulu sadece bir öğretim yuvası değil, aynı zamanda paylaşımcı bir eğitim yuvası olduğunu anladığı gözlendi." şeklinde konuştu.

Okulda torunu bulunan Mine Hanım (56), "Torunum yaşındakilerle folklor öğrendim. Benim için çok değişik bir şey. Okullarda yalnızca öğretim değil, eğitim de veriliyor. Bu sayede küçük büyük herkes birbirine saygıyı, sevgiyi öğreniyor. Sıcak, sevgi dolu ilişkilerle okul da sıcak bir yuvaya dönüşüyor." dedi.

Projenin fikrini veren Nezih Boyanlı ve diğer öğretmerler de duygularını, "Öğrencilerin, velilerin, herkesin okula bakış açısı değişti. Öğrenciler okula daha severek geliyor. Veliler, dertlerini sıkılmadan paylaşıyor ve her konuda yanımızda oluyorlar." şeklinde dile getirdi.

KUTU

Folklor ekibi projesinde görev alanlar: Okul Müdürü Ergün Dur başkanlığında Zubeyr Nemutlu (Müdür Yardımcısı), Nezih Poyanlı (Sınıf Öğretmeni), Ahmet Ayyıldız (Sınıf Öğretmeni), Gevher Ural (Sınıf Öğretmeni), Ulus Ekeryılmaz (Sosyal Bilgiler Öğretmeni), Seda İnel (İngilizce Öğretmeni), Ayla Akçan (Rehber Öğretmen), Fatma Tan (Veli), Fatma Soykan (Veli), Nursel Tekin (Veli), Sevda Buldan (Veli), Uğur Malçok (Veli), Hazal Tan (Öğrenci), Oğuzhan Yıldız (Öğrenci), Talat Akmeşe (Öğrenci), Kerem Arıcı (Öğrenci) ve diğer görevlerde 10 kişi.