Şırnak‘ta Öldürülen Suriyeli Uyruklu Terörist Ülkesine Gönderildi

Şırnak‘ın Uludere ilçesinde ölü ele geçirilen Suriye uyruklu PKK militanının cesedi ülkesine gönderildi. Cesedi taşıyan ambulansta 3 tabut olduğu görüldü.

Şırnak‘ta Öldürülen Suriyeli Uyruklu Terörist Ülkesine Gönderildi
Önceki gün Şırnak‘ın Uludere ilçesinde Türkiye‘ye sızmaya çalışırken öldürülen 12 teröristten Suriye uyruklu Riyat Berker Hüseyin‘in cenazesi, BDP‘lilerin de katılımı ile araç konvoyu eşiliğinde Kilis‘in Öncüpınar Sınır Kapısı‘na getirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Öncüpınar Sınır Kapısı önünde ve içerisinde geniş güvenlik önlemi aldı.

PKK militanı Riyat Berker Hüseyin‘nin cenazesini taşıyan ambulansın Öncüpınar Sınır Kapısı‘nı alınmasından sonra konvoy ile birlikte gelen yaklaşık 100 kişi gümrük sahasına girmek istedi. Gümrük görevlilerinin, pasaportu olmayanların gümrük sahasına alınamayacağını belirtmesi üzerine kısa süreli bir tartışma yaşandı. Daha sonra BDP Gaziantep İl Başkanı Bedram Fermanoğlu ile 3 kişilik parti yöneticisinin, gümrük sahasına girmesine izin verildi. Teröristin tabutunun üzerinde bulunan terör örgütünü

simgeleyen bez parçası, tabutun üzerinden alındı. Cenaze aracının kapısı açıldığında 3 tabutun bulunduğu görüldü.

Öncüpınar Sınır Kapısı‘nda işlemlerin ardından PKK militanı Riyat Berker Hüseyin‘in cenazesi, babası Berker Hüseyin ve ailesi tarafından Suriye plakalı ambulansa konularak ülkesine gönderildi. Bazı BDP‘li yöneticiler ise pasaportları ile birlikte cenazeye eşlik ederek Suriye‘ye gitti.

PKK militanı Riyat Berker Hüseyin‘nin cenazesinin Halep‘te toprağa verileceği öğrenilirken, Suriye tarafında da Suriye güvenlik güçleri tarafından cenazenin toprağa verileceği mezarlıkta önlem alındığı bildirildi.

Öncüpınar Sınır Kapısı önünde bekleyen BDP‘liler, Kürtçe " şehitler ölmez" sloganları attı.

Kaynak: İHA