Ayvalık’Ta Belediyeler ‘Birlik’ Oluyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi ile ilçeye bağlı beldelerin Belediye Başkanları örnek bir çalışmaya imza atarak, ‘Birlik’ olmaya karar verdi.

Ayvalık’Ta Belediyeler ‘Birlik’ Oluyor
Ayvalık, Altınova ve Küçükköy belediyeleri, kentin hayati önem taşıyan su ve çöp gibi ortak sorunlarını çözmede birlikte hareket etme kararı aldı. Ayvalık ve beldeleri güç birliği çatısı altında toplanıyor. İlçe ve beldelerin başta su olmak üzere önemli sorunlarının birlik çatısı altında çözülmesi ve ihtiyaçların girdi maliyetlerinin düşürülmesi amacını taşıyan belediyeler birliği için çalışma başlatıldı.

Birliğin ilk projesinin 3 belediyenin Marda Barajı’ndan içme suyu temini olduğunu söyleyen Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, kentin içme suyunun 25 kilometrelik bir mesafeden yüksek maliyetle sağlandığını anımsatarak, “Suyumuz Altınova’da bulunan 16 kuyudan önce santrale, oradan da Cennet Tepesi’ndeki depoya pompalanıyor. Oldukça uzun olan bu yolculuk, personel ve diğer giderler hariç sadece elektrik olarak belediyemize yıllık 1 milyon (bir trilyon) liraya mal oluyor. Projemizde suyumuzu Madra Barajı’ndan cazibeyle kentimize ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Türközen, Madra Barajı’nın Ayvalık, Altınova ve Küçükköy’ün 15 yıllık su ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğunu ifade ederek, “Ortak krediyle baraj girişine arıtma yerleştirilecek. Her belediye kullandığı su miktarında birliğe para ödeyecek. Hesaba göre zaten bir süre sonra arıtma kendini finanse edebiliyor. Biz bu proje ile ilgili çalışmalarımızı 2006 yılı şubat ayında önceki valimiz Selahattin Hatipoğlu’na iletmiştik, sayın vali de projeyi yerinde bulmuştu” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, birliğin tüzüğünü hazırlama görevinin Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin’e verildiği belirtildi.

Kaynak: İHA