Ak Parti İl Başkanı Akay: İzmir‘de Önyargıyı Kırdık, Oyumuz Yüzde 40‘A Ulaştı

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 100 seçim bürosu açtıklarını, 100 gezici araçla 50 bin km.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 100 seçim bürosu açtıklarını, 100 gezici araçla 50 bin km. yol katettiklerini ve seçime kadar bunu 300 bin km.‘ye çıkaracaklarını söyledi. CHP‘nin, İzmir‘i "kale" olarak görmesine rağmen ciddi bir yatırımını bulunmadığını savunan Akay, 8,5 yıllık AK Parti iktidarı döneminde ise çok önemli yatırımlar yapıldığının altını çizdi. Bunların başında Adnan Menderes Havalimanı‘nın kapasitesinin 2,5 milyondan 7,5 milyon yolcuya çıkarılması, Kuzey Çevre Yolu‘nun tamamlanması, İzmir‘in su sıkıntısının çözülmesi, İzmir-İstanbul otoyolu, hızlı tren projeleri ve temeli atılan Çandarlı Limanı‘nın geldiğini belirtti. Akay, bu ve diğer hizmetlerin halk tarafından kabul gördüğünü söyledi.

AK Parti‘nin İzmir‘de birinci olmayı hedeflediğini ve bunu adım adım gerçekleştirdiğini ifade eden İl Başkanı Akay, yüzde 35‘lerdeki oy oranlarının yüzde 40‘a ulaştığını öne sürdü. Buna icraatlarının örnekleriyle anlatılması sayesinde ulaşıldığını belirten Ömer Cihat Akay, "Bazı CHP‘lilerin, ‘Ceketimi assam seçilir.‘ demesine aldırış etmeden, sadece icraatlarımızı anlatarak seçim çalışmalarını yürütüyoruz. İzmir, hiç kimsenin malı değildir. Hepimizin ortak malıdır. ‘İzmir benim kalem, siz alamazsınız‘ gibi bir düşünce içinde olanlara söyleyeceğimiz tek söz, ‘İzmir, herkesin ortak bir paydasıdır‘ olacaktır. İzmirlilerin bu dönem hükümetimizin icraatlarını değerlendirerek, AK Parti‘yi birinci yapacağı kanaatindeyim. Sonuçta Burhan Özfatura, iki dönem sağ partiden belediye başkanı seçildi." şeklinde konuştu.

AK Parti‘nin 2,5 sayfa ayırdığı, CHP‘ninse 2,5 satırla geçiştirdiği İzmir projelerinin, daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel tarafından genişletilmesinin sorulması üzerine Akay, şunları söyledi: "Dersini zamanında yapmayan tembel talebe gibiler. Biz notumuzu ve dersimizi zamanında yaptık, seçim beyannamemizi de zamanında açıkladık. Zaman geçtikten sonra CHP‘nin, özellikle Alaattin Bey tarafından açıklanan İzmir seçim programını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Biz herkes söylemeden söylüyoruz ve yaptıklarımız da bunların teminatıdır."

AK Parti İl Başkanı Akay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu‘nun, belediyeye yönelik yolsuzluk operasyonundaki tutuklamalar sebebiyle EXPO 2020 adaylığı için tanıtım mektubunu Paris‘e götüren heyete katılmamasının sorulması üzerine ise şunları kaydetti: "EXPO‘ya İzmir‘in patronu sahip çıkmıyor. Sayın Kocaoğlu‘nun İzmir‘de kalıp kalmaması konusunda ben bir şey söyleyemem. EXPO sadece İzmir‘in değil, bütün Türkiye‘nin projesidir. Bu konuyu Başbakanımız ve birçok arkadaşımız ifade etti. 28 Nisan itibariyle adaylığın açıklanması, İzmirlileri mutlu etti. İzmir‘in son zamanlarda ortak bir noktada birleşemediğini gözönüne alırsanız, EXPO İzmir‘i birleştirmiştir. İzmir‘in seçilmiş bir patronu olarak Sayın Kocaoğlu‘nun Paris‘te olmasını ve mektubu elden teslim etmesini arzu ederdik, İzmir için bu bir kayıptır. Sonuçta faaliyetler devam ediyor."

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel ve Başkan Kocaoğlu arasındaki sözlü tartışmaların sorulması üzerine Akay, "Özellikle ben makam olarak kendimden yüksek insanlarla ilgili cevap vermem. Sonra birileri kalkar, bizim elbise ve gömleğimizin küçüklüğünden veya büyüklüğünden bahseder. Orada muhatap, Aziz Kocaoğlu ve Ertuğrul Günay‘dır. Elbisemiz bize yetiyor, bol gelmeden taşımak istiyoruz. Alaattin Yüksel, bir partinin genel başkan yardımcısıdır. Ona polemik noktasında cevap vermem, siyasi ahlâk açısından çok uygun olmaz." dedi.