Irak Heyeti: Naksan Irak‘ta Da Fabrika Kursun, Her Türlü Desteğe Hazırız

Naksan Plastik ve Royal Halı fabrikalarını ziyaret eden bir grup Iraklı işadamı, Naksan Holding‘in Irak‘ta fabrika kurması halinde her türlü desteği verebileceklerini belirtti.

Naksan Plastik ve Royal Halı fabrikalarını ziyaret eden bir grup Iraklı işadamı, Naksan Holding‘in Irak‘ta fabrika kurması halinde her türlü desteği verebileceklerini belirtti.

3 bin 500 çalışanı ile 74 ülkeye ihracat yapan Naksan Plastik’i ziyarete gelen Iraklı yatırımcılar, fabrikayı gezerek incelemelerde bulundu. Fikir alışverişlerinin yapıldığı ziyaretle Iraklı heyet ilerleyen zamanda yapmayı düşündükleri altyapı projeleri öncesinde Naksan Holding’i yakından tanımak istediklerini belirtti.

Irak’ın Kut Valiliği‘nin çeşitli birimlerinden gelen heyet önce Naksan Plastik sonrasında da Royal Halı fabrikalarını gezdi. Gezi sırasında heyete eşlik eden Naksan Holding İş Geliştirme Uzmanı Ahmet Kızılaslan, konuk heyete Naksan Plastik’in üretim ve baskı tesislerini gezdirerek ürün yelpazesi hakkında bilgi verdi. Kızılaslan, “Atlet poşet, deterjan torbası, çocuk bezi ambalajı, streç film, sera örtüsü başta olmak üzere yüzlerce ürünü üretmekle kalmıyoruz aynı zamanda gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında birçok şirketin en önemli tedarikçisi konumundayız.” diye konuştu.

     Toplamda 270 bin metrekarelik alanda üretim yapıldığını belirten Kızılaslan, 2006 yılında doğada çok kısa sürede çözülen biodegradable ürünleriyle Altın Ambalaj ödülüne layık görüldüğünün bilgisini verdi.

    Fabrikayı çok beğenen Iraklı heyet adına Kut Valiliği‘nden Yasir Neamah İdrees, Naksan Holding’in benzer bir fabrikayı Irak’ta kurmasını istedi. Böyle bir fabrikanın Irak’ta sadece devlette olabileceğini söyleyen İdrees, Naksan’ın benzer bir fabrikayı Irak’ta kurması halinde gereken desteği sağlayabileceklerini belirtti. Iraklı iş adamlarını Naksan ile işbirliği yapmak üzere yönlendirecekleri dile getiren İdrees, “Türk hükümetini ve Naksan Holding yöneticilerini tebrik ederim.” dedi.

    Naksan Plastik’e yapılan ziyaretin ardından Iraklı heyet Royal Halı Fabrikası‘nı da gezdi.