Avrupa Milli Görüş Teşkilatı’Na Taze Kan, Yeni Başkan Kemal Ergün Oldu

Avrupa Milli Görüş teşkilatı İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) yeni yönetimini seçti. Hafta sonu 4. Olağan Kongresi’ni yapan IGMG’ye taze kan geldi, IGMG’nin yeni genel başkanı daha önce Köln Bölge Başkanı olan Kemal Ergün oldu.

Avrupa Milli Görüş teşkilatı İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) yeni yönetimini seçti. Hafta sonu 4. Olağan Kongresi’ni yapan IGMG’ye taze kan geldi, IGMG’nin yeni genel başkanı daha önce Köln Bölge Başkanı olan Kemal Ergün oldu.

    İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) 4. Olağan Kongresi Duisburg’da yapıldı. Kongre’de yapılan seçimlerde, şimdiye kadar Köln Bölge Başkanlığı görevini yürüten Kemal Ergün Genel Başkan seçildi. Genel Sekreter olarak Oğuz Üçüncü yeniden seçilirken, yine teşkilattan bir isim olan Hakkı Çifçi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı seçildi. 4. Olağan Kongre’ye TBMM eski Başkan Vekili Yasin Hatipoğlu da katılarak bir konuşma yaptı. Önceki Başkan Yavuz Çelik Karahan kongre öncesi Genel Başkanlık için yeniden aday olmayacağını açıklamıştı.

    IGMG 4. Olağan Kongresi 23. Avrupa Kur’an-ı Kerim Yarışması birincisi ve Schwaben Bölgesi’nden Ali Mehmood’un okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Delege yoklamaları sonucunda kongreyi yönetecek olan Divan Heyeti ve üyelerin seçimi yapıldı. Divan heyeti, kongre toplanma yeter sayısının oluştuğunu, delege çoğunluğunun mevcut olduğunu tespit ettikten sonra gündeme geçildi.

    Divan Heyeti Başkanı Ramazan Uçar delegelere teşekkür ettikten sonra kongre sürecini anlattı ve arkasından, Genel Başkanlık için aday olmayacağını bildiren Yavuz Çelik Karahan’ın hayat hikayesinin anlatıldığı bir kısa bir video klip gösterildi. Delegelerin uzun süre ayakta alkışladığı Yavuz Çelik Karahan daha sonra kürsüye geldi ve delegelere teşekkür etti. Teşkilatın ilk kurucularını ve hizmet edenlerini hayırla anan Karahan daha sonra, teşkilatın temel çalışma ilkelerini, “Aldanan ve aldatan olmadık, olmayacağız. Müslümanın, yaşadığı toplumdaki insanların o Müslümanın elinden ve dilinde emin insan olması gerektiğine inandığımız için, emin, kendine güvenilir bir Müslüman toplumu oluşması için gayret ettik, ediyoruz” diye özetledi.

    Genel Sekreter Oğuz Üçüncü de delegeler adına Karahan’a teşekkür plaketi verdikten sonra Faaliyet Raporunu okudu. Üçüncü, teşkilat için açılan malî davaları eleştirerek “Şu bir acı gerçek ki, aradan nerede ise üç yıl geçmiş olmasına rağmen ya söz konusu soruşturmalar henüz netleştirilememiştir veya şahsımla alakalı organize suç örgütü soruşturmasında olduğu gibi olay 19 ay sonra savcılık tarafından sessiz sedasız kapatılmıştır,” dedi. Üçüncü, aradık aradık ama hiçbirşey bulamadık mantığı ile yürütülen soruşturmaların Almanya’daki hukuk devleti kavramının bazı mihraklar tarafından ne denli zorlandığının en açık belirtisi olduğunu söyledi. Davaların, teşkilata karşı bir baskı unsuru olarak kullanıldığını söyleyen Üçüncü, “Bütün bu olup bitenler, haksızlıkların adını koyduğumuz, Müslümanların nesneleştirilmesine ve İslam düşmanlığına karşı yürüttüğümüz ve haksızlıklar karşısında dilsiz şeytan olmayı kabullenmediğimiz için yaşandı” dedi. Oğuz Üçüncü, entegrasyon üst başlığıyla Müslümanları ehlileştirme adına yürütülen asimilasyon ve güvenlik politikalarının, devletin gayrimüslim dinî cemaatlerde cüret edemeyeceği İslam dininin içeriklerinin belirlenme hevesi gibi gelişmelere karşı teşkilatın tutumunun etkili olduğuna vurgu yaptı.

    Muhasebe Başkanı İbrahim Yüksel’in muhasebe raporunu sunmasından sonra ise Divan Heyeti seçimlere geçti. Bölge Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri ve çok sayıda delegenin aday gösterdiği Köln Bölge Başkanı Kemal Ergün Genel Başkan, Oğuz Üçüncü ise Genel Sekreter, Hakkı Çiftçi de Başkan Yardımcısı olarak seçildiler. Seçilmesi üzerine Kemal Ergün bir selamlama konuşması yaparak, delegelere ve Karahan’a yaptığı görevden dolayı teşekkür etti. Göçün 50 yılında Avrupa’daki Müslümanların kendilerini geçici bir göçmen olarak görmemeleri gerektiğini bildiren Ergün, Müslümanların Avrupa’da Endülüs, Sicilya ve Osmanlı döneminde tarihi kökler oluşturduğunu söyleyerek, “Böylece, tarihi köklerimizle buluşma sorumluluğumuz vardır. Ama bunu yaparken, geleceğe dünden değil, bugünden bakmalıyız. Geçmişi değerlendirme biçimimiz, ufkumuzun sınırlarını belirler. Geçmişle kuracağımız sağlıklı bir ilişki, geleceğin bizim ellerimizde en güzel bir biçimde şekillenmesi anlamına gelir” dedi.

    Yeni başkan Ergün konuşmasında, “Avrupa’da Müslümanlar ve İslam ile ilgili tartışmaların boyutları alabildiğine çeşitleniyor. Bize düşen görev ise bu tartışmalara İslamî kimliğimizle cevap bulmaktır. Toplumdaki bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak için büyük bir çalışma gayretine girerek bunu sürekli kılmalıyız. İçinde yaşadığımız toplumlarda insanlar İslam ile doğrudan tanışmıyor, İslam’ı terörizm ve şiddet ile birlikte gören pencereden bakıyorlar.” dedi.

    Kemal Ergün’ün Genel Başkanlığa seçilmesi üzerine, Milli Görüş teşkilatlarının Avrupa’daki ilk kurucularından Ahmet Rüşdü Banaz ve Eski Genel Başkanlardan Ali Yüksel ile Yavuz Çelik Karahan ve Oğuz Üçüncü kürsüye gelerek delegeler adına tebriklerini sundular ve yeni yönetime desteklerini açıkladılar. Misafirler adına da TBMM Eski Başvekillerinden Yasin Hatipoğlu bir konuşma yaparak yeni Genel Başkan Kemal Ergün’ü tebrik etti.