Başkan Akgül’Den Miniklere Yerel Yönetim Dersi

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak İlköğretim Okulu 4/C sınıf öğretmeni Şeniz Çelik’i ve öğrencileri makamında kabul etti.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak İlköğretim Okulu 4/C sınıf öğretmeni Şeniz Çelik’i ve öğrencileri makamında kabul etti. Yerel yönetimlerin çalışma şeklini ve belediye hizmetlerini anlatan Akgül öğrencilere bir öğretmen edasıyla ders verdi. Öğrencilere “Parkları yapan bizler, koruması gereken sizlersiniz” diyen Akgül, belediye çalışmalarıyla ilgili olarak öğrencilerin merak ettikleri soruları cevaplandırdı.

    Öğrenciler, belediye çalışmalarıyla ilgili yorumlar yaparak Başkan Akgül’e sorular sordu. Okulunu temsilen söz alan Zehranur Bozdağ, belediyenin eğitime ne gibi destek sağladığını yerel yönetimlerin eğitim kurumlarıyla işbirliğinin hangi düzeyde olduğunu sordu.

    Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, küçük ziyaretçilerinin sorularına tek tek cevap verdi. Akgül, şunları söyledi: "Bölgemizde okullarımızın tadilat, boya, badana çevre düzenlemelerini yapıyoruz. Eğitim mekanlarını nezih bir hale getirerek sizlerin hizmetine sunuyoruz. Siz değerli öğrencilerimiz için eğitim amaçlı sosyal aktiviteler yapıyoruz. Bölgemizde 10 tane Bilgi Evimiz var. Bilgi Evlerimizle eğitime lojistik destek sağlıyoruz. Öğrencilerimiz bilgi evlerinde aldıkları eğitimle daha donanımlı hale geliyorlar. Sınavlarda büyük başarılar elde ediyorlar. Her yıl eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Okul Müdürlerimiz tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi öğrencilerimize kitap, kırtasiye ve okul kıyafetleri konusunda yardımlar yapıyoruz. Mamak Belediyesi olarak bizim önceliğimiz eğitim. Bizim önceliğimiz sizlersiniz.”

    Başkan Akgül, çocuklara özgü projelerinin de olduğunu belirterek Kartaltepe Kent Park Projesi içinde yer alan Türkiye’nin en büyük çocuk oyun alanı hakkında bilgi verdi. Akgül, "Türkiye’nin en büyük çocuk oyun alanının yapılacağı Kartaltepe Kent Park Projesi Saimekadın Mahallesi’nden başlayıp, Mamak Pazaryeri’nde son bulacak. Mamak’a yeni bir soluk verecek alanın içerisinde değirmen, panoramik müze ve Pierre Loti benzeri Açık Hava Türk kahvehanesi yer alacak. Kartaltepe’nin adını temsilen proje kapsamında alana 7 tonluk dev kartal figürü yerleştirilecek. Hatip Çayı’nın proje içerisinde kalan bölümü temizlenerek su aktivitelerine yer verilecek. Ankaralılar oluşturulan gölette gondolla gezme imkânı bulacak. Yeni bir şelale ve yürüyüş yolları yapılacak. Mamak’ın en büyük Kent Meydanı oluşturulacak.” şeklinde konuştu.

    Öğrencilere çikolata ikram eden Başkan Akgül, miniklerden parklara, bahçelere zarar verenleri uyarıp, yeşil alanları koruyacaklarına dair söz aldı. Mamak İlköğretim Okulu 4/C sınıfı öğretmeni Şeniz Çelik yoğun tempo içerisinde öğrencilerine vakit ayırdıkları için Başkan Akgül’e teşekkür etti.