Dışişleri Bakanı Davutoğlu‘nun Bahreyn Ziyareti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bahreyn‘de reformları destekliyoruz. Reformlar, Bahreyn‘i daha da güçlü yapacaktır" dedi.

Havaalanında Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid Bin Ahmed Bin Muhammed el Halife ve Türkiye‘nin Manama Büyükelçisi Ahmet Ülker tarafından karşılanan Davutoğlu, Bahreyn Başbakanı Prens Halife Bin Salman El Halife ile biraraya geldi. İkilinin görüşmesinde, Bahreyn ve Ortadoğu‘da yaşanan son gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Prens Halife Bin Salman El Halife ile görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanı Şeyh Halid Bin Ahmed Bin Muhammed el Halife ve Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed El Sabah ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bahreynli mevkidaşı ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ‘‘Bahreyn‘de reformları destekliyoruz. Reformlar Bahreyn‘i daha da güçlü yapacaktır.Bölgede provokasyonlara karşı hepimiz çok dikkatli olmalıyız ve birlikte bu kültüre sahip çıkmalıyız. Bahreyn‘de her türlü mezhepsel ayrılığa karşıyız. Mezhep farklılıkları politikaya malzeme yapılırsa sorunlar doğar. Din; insanları birleştirmek için vardır, ayırmak için değil. Bahreyn‘in bütünlüğüne, istikrarına ve

refahına önem veriyoruz" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bahreyn‘deki temaslarının ardından Katar‘a gitti.

Kaynak: İHA