Öztürk: Eğitim, Bir Milletin Kalkınmasında En Önemli Faktör

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Öztürk, eğitimin bir milletin kalkınmasında en önemli faktör olduğunu belirtti. Öztürk, bunun bilincinde olarak son iki yıldır ihtiyaç duyulan çeşitli branşlarda kurslar açtıklarını ifade etti.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Öztürk, eğitimin bir milletin kalkınmasında en önemli faktör olduğunu belirtti. Öztürk, bunun bilincinde olarak son iki yıldır ihtiyaç duyulan çeşitli branşlarda kurslar açtıklarını ifade etti.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ‘Küreselleşen Dünya’da Türkiye’nin İktisadi Dönüşümü‘ adlı bir konferans düzenledi. Aksaray kültür Merkezi‘nde düzenlenen konferansa Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Öztürk, AGİAD Başkanı Reha Güven, Milletvekili aday adayları ve çok sayıda davetli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Öztürk, şunları söyledi:

“Hepinizin malumu olduğu üzere eğitim bir milletin kalkınmasında en önemli faktördür. Geçtiğimiz hafta 120 kişiyi girişimcilik kursundan mezun ettik. Pazartesi günü ise 75 öğrencilik girişimcilik kursumuz başlıyor. Tüm bu eğitim çalışmalarımızın ilimizdeki eğitimdeki başarıyı ve kaliteyi artıracağı kanaatindeyiz. Bugün de değerli hocamız Prof. Dr. Mustafa Acar, bizi kırmadı, davetimize icabet etti. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Aksaray Üniversitemize rektör adayı olmasından dolayı değerli hocamızı tebrik ediyorum. Eğitim konusunda geçtiğimiz dönemde üniversitemizle birlikte maalesef istediğimiz yakınlığı sağlayamadık. İnşallah kendisi rektör olarak seçilirse Aksarayımızın göz bebeği üniversitemizle irtibatımız çoğalacaktır. Ayrıca, üniversitemizden yeterince faydalanacağımızı düşünüyorum.”

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta da ildeki birlik, beraberlik ve hızlı gelişmeye dikkat çekerek, “Her zaman söylediğim gibi Aksaray’ımız dört nala koşan bir şehir. Son 7-8 yılık süreci bir takip edin, gerçekten altyapısıyla, çevresiyle, kısmen üniversitesiyle belki istediğimiz noktaya gelmedi ama özellikle 2006 yılından bu tarafa hükümetimizin gerçek anlamda yapmış olduğu yardım ve desteklerle inşallah daha iyi durumlara gelecektir. Bu arada, şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bir şehrin gelişmesinde üniversite çok önemli. Bir şehir üniversite ile el birliği ve gönül birliği içinde olursa o şehir çok daha çabuk kalkınır Prof. Dr. Mustafa Acar hocama teşekkür ediyorum. Kendisi bu açıdan uzman bir hocamız, onun değerli görüşlerinden istifade edeceğimiz kanaatindeyim.” diye konuştu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Aksaray Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Mustafa Acar ise hangi ülkeye gitse Türkiye deyince insanların bakışlarının değiştiğini vurguladı. Prof. Acar, şöyle dedi:

"Daha pür dikkat kesiliyor insanlar. Türkiye‘de neler oluyor? Türkiye’ye ne oluyor diye soruyorlar. Daha bundan dört ay önce insanların gözlerinden şunu okumak mümkündü. Türkiye‘ye ne oluyorsa çok iyi oluyor. Türkiye bu işi nasıl başarmışsa hayranlıkla izliyoruz. Gönül ister ki bizim ülkemizde de benzer gelişmeler olsa. Türkiye artık bugün sadece kendi içinde kendi insanlarının haberdar olduğu dış dünyanın çok fazla kale almadığı ülke değil, giderek hem kendi içinde barışı sağlayan, hem dış dünya ile barışan, kabuğunu kıran bir Türkiye var. Bu anlamda bütün dünyanın dikkatlerini üzerine toplayan az sayıdaki ülkelerden bir tanesidir.”

Konferansın ardından Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Prof. Dr. Mustafa Acar’a, katkılardan dolayı teşekkür ederek, plaket verdi.