YGS sonuçları ne zaman açıklanacak (ÖSYM son haberler)

YGS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu cevap buldu.…ÖSYM açıklama yaptı ve YGS sonuçları 2011 açıklanmış oldu. YGS sonuçları ne zaman YGS sonuçlarının üç hafta gecikmeli açıklanmış oldu. İşte YGS sonuçları 2011

YGS sonuçları açıklandı. Milyonlarca öğrencinin büyük bir merakla beklediği YGS sonuçları açıklandı. ÖSYM savcılığın incelemeyi bitirmesinin ardından YGS sonuçlarını açıkladı. LYS başvurusu için bekleyen üniversite adayları YGS sonuçları açıklandı açıklamasının ardından rahat bir nefes aldı. YGS sonuçları açıklandı ancak sınavın iptal edilmesini bekleyen adayların ne tepki vereceği de merak konusu oldu. YGS sonuçları adayların üniversite öğrencisi olabilmeleri açısından büyük önem taşıyor. YGS sonuçları için adaylar günler öncesinden geri sayıma başlamıştı.

YGS sonuçları bugün açıklandı. Şifre skandalı nedeniyle savcılık soruşturma başlatmış ÖSYM de sınav sonuçlarını açıklamak için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı araştırmayı beklemişti. Bugün öğle saatlerinde savcılığın incelemeyi bitirmesinin ardından da YGS sonuçları açıklandı.2011 YGS sonuçları açıklandı. ÖSYM bugun 14:00'te YGS sınav sonuçlarını açıkladı. YGS sınavı sonuçları 3 hafta gecikmeli olarak açıklandı.2011 YGS sonuçları ÖSYM'nin resmi web sitesi osym.gov.tr adresinden sorgulanabiliyor. YGS sonuçları linkine tıklayarak 2011 YGS sınavı sonuçlarını sorgulayabilirsiniz.

2011-YGS Sonuçları için tıklayın

YGS SONUÇLARI ÖNCESİ NELER OLDU?

ÖSYM’nin kendi iradesiyle sınavı iptal etmeyeceği de gelen bilgeler arasında. Ancak yargı iptal kararı verirse sınav iptal edilebilecek.

YGS
sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? YGS 2011 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM'den açıklama bekleniyor.

YGS sonuçları ÖSYM tarafından öncelikle web ortamında duyurulacak daha sonra ise ÖSYM adaylara posta yoluyla ulaşarak sonuçları bir tez daha bildirecek.

Binlerce öğrenci YGS sonuçlarına kilitlenmiş durumda. YGS sonuçları açıklanır açıklanmaz sınava giren öğrenciler, ikinci sınava daha bir hırsla hazırlanmaya başlayacak.

YGS sınavı ÖSYM tarafından 27 Mart 2011 tarihinde gerçekleştirilmiş, ancak şifre skandalı nedeniyle ÖSYM zor durumda kalmıştı. Soru kitapçıklarında şifre olduğu iddiası ortalığı karıştırmış ancak ÖSYM bu iddiaları kabul etmemişti. YGS sonuçları ne zaman açıklanacak soruları bugünler de çoğalmışken sonuçların şifre iddiaları yüzünden gecikip gecikmeyeceği ise ayrı bir soru.

YGS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu cevap ararken sınavın şifre iddiaları yüzünden iptal edilip edilmeyeceği de netlik kazanmış değil. ÖSYM’nin şifre iddiaları nedeniyle öğrencilere birer mektup göndermesi de gündemde.

YGS sorusu ne zaman açıklanacak sorusuna cevap arayan öğrenciler bir yandan da ÖSYM’ye tepki göstermeye devam ediyor. Yurdun çeşitli yerlerinde protesto gösterileri düzenleyen öğrenci grupları, YGS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu da sormaktan kendilerini alamıyor. Geçtiğimiz günlerde de bir grup öğrenci sınavın iptal edilmesi için Kayseri’de imza kampanyası başlatmıştı.

ÖSYM’nin ise YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna biran önce cevap vermek, sonuçları açıklamak için hazırlık yaptığı gelen haberler arasında.

SAVCI NE DİYOR?
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş YGS ile ilgili soruşturmayı yürüten Başsavcı Vekili Şadan Sakınan ile birlikte Ankara Adliyesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kuriş, soruşturmanın bitmediğini ancak öğrencileri ve kamuoyunu rahatlatmak için bu açıklamayı yaptıklarını söyledi.

Konuyla ilgili bilirkişi raporunun da savcılığa henüz teslim edilmediğini belirten Kuriş, "Sınav sonucunda kaç kişinin tam puan aldığı" sorusuna yanıt vermedi.

Kuriş soruşturmadan sürpriz sonuçlar çıkabileceğini ancak bunun soruşturma sonunda kamuoyuna açıklanabileceğini belirtti.

Sondaj yöntemiyle incelenen soru kitapçığı sayısını da vermeyen Kuriş tüm bunların sonucunu soruşturma bittiğinde ayrıntılı olarak kamuoyuna açıklayacakları söyledi.

Soruşturmayı yürüten Sakınan'a ise 'ÖSYM'nin sonuçları soruşturma bitinceye kadar açıklamayacağı' kararı soruldu. Sakınan, "ÖSYM'nin açıklamasına net şekilde bakamadım. Ama sınav sonuçları üzerinde inceleme bitince sonuçlar açıklanacak. Bu yarın da olabilir, yarından sonra da olabilir" dedi.


Savcı neyin peşinde?
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gerçekten de çok ciddi çalışmalar yapıyor. İşte dünkü açıklamadan bazı satır başları:

- 1.7 milyon adaya ilişkin tüm cevap anahtarlarının bulunduğu veri tabanı, aday bazlı olarak tek tek incelemeye başlanmış, bu incelemenin son aşamasına gelinmiştir.
- Ayrıca, sınav sonuçlarına göre tam puan yapanların listesi tespit edilerek, bu adaylara ait veri tabanları ile birlikte bu adayların soru kitapçıkları da tek tek incelenmeye başlanmış olup, incelemenin son aşamasına gelinmiştir.
- Soruşturma kapsamında bir kısım görevlilerin ifadelerine ve bilgilerine başvurulmuş olup gerek duyulduğunda diğer görevlilerin de ifadelerine başvurulabilecektir.
- Sınavın iptaline, soruşturmanın içeriğine dönük çıkan haberlerle ve yapılan yorumların Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülen soruşturma ile bir ilgisi bulunmamaktadır.
- Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma kapsamında yapılan incelemeler tamamlandığında sürecin hassasiyeti de dikkate alınarak en kısa zamanda detaylı ve kapsamlı olarak soruşturmanın sonucu kamuoyuna açıklanacaktır.

Neden tatmin etmez!
Yargının ya da bilirkişilerin raporları, şu saatten sonra kamuoyunu tatmin eder mi? Evet demek çok zor. Örneğin şifreye yönelik çalışmaların, sadece soruların tümünü yapanlar bazında değil, 40 sorudan 30'unu yapanlar çerçevesinde olması gerekirdi. Çünkü KPSS'de "soruların tümünü yapanlar hakkında soruşturma açıldığı" için, YGS'de bazı adaylara "aman hepsini yapmayın" uyarısında bulunulduğu iddia ediliyor. Şifrelemenin de soruların tümünü değil, "kazanmaya yetecek kadar"lık bölümünü kapsaması da bu yüzden deniliyor.

Bir başka ayrıntı ise şifrelemenin "sehven" olamayacağı yönünde. Kimin niye yaptığı saptanmadan söylenecek her söz havada kalır iddiası hâlâ geçerliliğini koruyor.

YGS sonuçları ne zaman açıklanacak (ÖSYM son haberler)

YGS sonuçları ne zaman açıklanacak (ÖSYM son haberler)